Venus în Pești - Aqua divina

Venus în Pești – Aqua divina

Între 11 februarie și 7 martie Venus, planeta care guvernează artele, plăcerile și dragostea, tranzitează semnul ei de exaltare, Pești. Primul aspect notabil este cel de sextil cu seriosul și responsabilul Saturn în Capricorn, aspect ce va determina sexul feminin să caute stabilitate, respect și longevitate atât în legăturile existente, cât și în cele care sunt abia la început. Valoarea pe care ne-o atribum și considerația deosebită cu care ne tratăm se vor reflecta atât în atitudinea noastră, cât și în reacțiile celorlalți.

Al doilea aspect important este careul cu Marte în Săgetător care va începe pe 15 februarie și va ține până la sfârșitul tranzitului venusian. Conflictul dintre masculin și feminin se va accentua și va avea drept cauze principale libertate vs. uniune, sinceritate brută vs. iluzie, individualitate vs. contopire erotică. Ambele planete sunt guvernate de Jupiter, planeta creșterii și a înțelepciunii, care ne va ajuta să depășim cele mai dificile și tensionate momente și să găsim calea amiabilă.

Al treile aspect, trigonul cu marele benefic Jupiter în Scorpion, aducător de noroc, șansă și oportunități romantice și profesionale, începe pe 23 februarie și se termină pe 7 martie. Planurile de viitor sunt strâns legate de străinătate, expansiune, studii superioare și de calitate, spiritualitate, religie și divinație. Dorințele ni se îndeplinesc dacă știm ce să cerem și suntem dispuși să facem sacrificiile necesare. Zeița Fortuna îi favorizează pe cei curajoși și gata de acțiune, însă îi amăgește pe cei care așteaptă să le pice din cer avantaje și bani.

Aspectul ultim este conjuncția cu Mercur în Pești care va dura de pe 23 februarie până pe 7 martie. Distracția, activitățile recreative, muzica, dansul și flirtul vor fi la mare cinste în viața noastră timp de două săptămâni, iar comunicarea va avea de suferit din cauza intențiilor neclare și a evitării subiectelor serioase. Vom căuta să ne detașăm de cenușiul existenței și vom plonja în lumea fantastică a simbolurilor, viselor și emoțiilor.

Nașterea lui Venus, Giorgio Vasari, 1550