Luna Plină în Vărsător – Mâna providențială

Luna Plină în Vărsător ne eliberează de condiționările trecute în baza cărora am plămădit aluatul vieții și ne împinge să ne confruntăm cu dușmanii cei mai aprigi ai maturizării, egocentrismul și orgoliul. Nesăbuința cu care denaturăm mesajele universale ale Vărsătorului și le folosim pentru a ne ascunde în continuare în spatele perfecțiunii existențiale leonine denotă atât o fugă de realitate, cât și un hubris major. Detașarea emoțională specifică semnului fix de aer provoacă o reacție agresivă, mascată cu vorbe dulci și afectuoase, în cei care își văd planurile de viitor puse în pericol de către atitudinea schimbată și radicală a celor ce își doresc să fie tratați cu mai multă omenie.

Sentimentul de optimism și generozitate care animă la suprafață interacțiunile și ne creează o stare de bine ascunde probleme fundamentale a căror rezolvare nu poate fi găsită nici în citatele inspiraționale, nici în povețele motivatoare cu care ne și îi gratificăm pe cei din jur. Multiplele aspecte benefice de la cele 4 planete în Leu – Mercur, Soarer, Venus și Marte – către Jupiter în Săgetător, abia trezit din retrogradare, creează falsa impresie că ceea ce a ieșit la suprafață în ultimele luni a fost doar o întâmplare nefericită și că ne putem continua viețile bucurându-ne că am scăpat teferi din strânsoarea influențelor celeste.

Guvernatorul Lunii Pline în Vărsător, Saturn rx în Capricorn, nu face nici un aspect cu nici o altă planetă, motiv pentru care suntem tentați să credem că ceea ce a fost atât de dificil și de neplăcut de experimentat în perioada anterioară nu mai are nici un efect asupra noastră. În realitate Saturn pregătește testul pe care îl vom da în a doua jumătate a lui septembrie, atunci când va trebuie să dovedim că toate lecțiile au fost învățate și că ne-am schimbat nu doar în aparență, ci și în esență. Cei care vor pica acest examen vor fi cei care nu tratează în mod serios și conștient temele care au fost activate de către diversele tranzite planetare la Saturn.

Sextilul Lunii Pline în Vărsător la Jupiter în Săgetător consfințește transformarea profundă a căror martori atenți suntem și întărește nevoia de a fi devotat nu doar propriului drum, ci și acelor învățături al căror sens abia acum îl înțelegem. Ieșirea din spațiul personal și pătrunderea în zona transpersonală, accesibilă prin rugăciune, practici religioase și spirituale și credință autentică înseamnă nu doar un raport mai real și mai sincer cu sacrul, ci și capitularea în fața voinței divine a cărei mână providențială ne oferă sprijin și alinare în cele mai negre ceasuri.

Mâna lui Dumnezeu Tatăl, Albrecht Durer, 1508