Luna Plină în Taur – Materia întunecată

Luna Plină în Taur (19 noiembrie 2021 h10:57) dezmorțește în pragul iernii sentimente și senzații pe care le dorim consumate, uitate sau sublimate, dar care au revenit la viață în mod neașteptat. Identificarea conștientă cu o singură dimensiune a vieții și ignorarea sau reprimarea brutală a instinctelor face ca impactul emoțional să producă neliniște, panică, frică, rușine și vinovăție, un hățiș de complexe autonome prin care ne pierdem fără o bună cunoaștere a spațiului interior.

Luna Plină în Taur în careu cu Jupiter în Vărsător forțează o colaborare între mental și corporal al cărei punct de mijloc este înțelegerea corectă a nevoilor și dorințelor materiale, financiare și erotice. Conflictul generat de alegerile comode este expus luminii conștiinței și văzut din ambele ipostaze, a pierderilor și a câștigurilor. Fuga de trăirile intense, complicate și zbuciumate consumă din ce în ce mai multe resurse, lăsându-ne descoperiți și vulnerabili în fața fricilor și a slăbiciunilor personale.

Luna Plină în Taur în opoziție cu Mercur în Scorpion nu lasă nici un aspect nedisecat, pătrunzând în adâncimile sufletului și stârnind furtuni și cutremure resimțite în corp, în vise și în energia vitală. Interpretarea motivațiilor și acțiunilor celuilalt este o muncă de detectiv în care intuiția și flerul sunt mai importante decât conversațiile nesfârșite ce duc în același punct mort. A vedea în întunericul universului psihic sperie, fascinează și invadează eul cu materie obscură.

Venus în Capricorn, guvernatoarea Lunii Pline, în sextil cu Marte în Scorpion își calculează posibilele câștiguri din diferite relații și alege doar ce contribuie în mod practic la îmbunătățirea vieții profesionale și personale. Capacitatea de a nu te lăsa influențat(ă) sau sedus(ă) de forța gravitațională a energiei distructive și de a te ancora în valorile reale din viața ta este ceea ce te va ajuta să te recentrezi după fiecare manifestare violentă a afectelor otrăvitoare.

Mercur în Scorpion în careu cu Jupiter în Vărsător își folosește tacticile subtile pentru a penetra poziția de autoritate intelectuală și a destabiliza. Apariția unor informații noi poate stârni curiozitate și pune pe gânduri, însă pericolul adevărat este în evaluarea prea optimistă a ceea ce știm și a ceea ce putem. Abordarea precaută, atentă și lentă, și acordarea timpului necesar pentru a da un răspuns sau a reacționa contribuie la înclinarea balanței în favoarea celui care știe să aștepte și să anticipeze mișcările celuilalt.

Sculptură de Pasaniuc Sorinel