Luna Plină în Scorpion – Magma

Luna Plină în Scorpion – Magma

Luna Plină în Scorpion (27 aprilie 2021 h06:31) conduce către un climax emoțional la a cărui desfășurare asistăm deja de câteva zile. Confruntarea cu umbra, partea ascunsă și necivilizată din fiecare, se face observând comportamentul în oglindă al partenerului, părinților, copiilor sau prietenilor. Furia și răzbunarea, gelozia și invidia, tendința către (auto)anihilare, toxicitatea și manipularea, sunt doar câteva dintre trăirile care ne încarcă și apasă înaintea momentului final de eliberare și transformare.

Marte în Rac, guvernatorul Lunii Pline, adaugă o notă familială și familiară atmosferei, aruncând în joc șantajul și victimizarea. Revenirea la trecut, fie prin interacțiunea directă cu anumite persoane, fie prin regresie, ne conectează la acele rădăcini comportamentale și reacționale pe care întregul eșafod al personalității s-a construit și în jurul cărora complexele autonome s-au încolăcit ca lianele pe trunchiul psihic. Folosindu-și armele în situațiile în care suntem cei mai vulnerabili, Marte în Rac configurează o luptă între generații în care puterea din umbră, mascată de intenții nobile și pure, își arată fața întunecată în chipul și chipurile cele mai apropiate nouă.

Saturn în Vărsător în careu cu Luna Plină în Scorpion răcește suficient magma afectelor clocotitoare cât să ne permită să evaluăm stricăciunile cât mai obiectiv. Necesitatea conștientizării și responsabilizării cade pe umerii celui mai matur care știe cum să minimizeze pierderile și să iasă din această experiență mai puternic și mai pragmatic. Dezamăgirile și supărările sunt consecințele directe ale unui act semi-conștient de proiecție pozitivă asupra unei persoane sau relații care nu mai poate funcționa sub greutatea așteptărilor enorme.

Trigonul între Marte în Rac, Luna Plină în Scorpion și Jupiter în Vărsător ne arată soluția la acest impas major, și anume principiile superioare, morale și etice, religioase, spirituale sau filosofice. A face ce este corect în loc de ce îmi doresc sau ce am eu nevoie este o alegere care ne pune față în față cu adevăratele noastre intenții și motivații, cele care alimentează din culise energia pe care o vărsăm în viața noastră și a celorlalți. Interesul comun care primează în fața interesului personal este garanția cea mai sigură a unui viitor diferit față de prezent, și un răspuns personal în fața unei dileme transgeneraționale.

Luna Plină în Scorpion în opoziție cu Venus-Mercur în Taur zdruncină câteva convingeri extrem de fixe pe baza cărora am luat decizii cu impact definitiv pentru noi. Posesivitatea cu care intrăm în rezonanță atunci când miezul problemei atinge o coardă sensibilă se manifestă prin orbirea mentală față de idei sau păreri ce contrazic “adevărurile” interne. Teama de abandon sau de pierdere este sursa conflictelor care fie declanșează înțelegerea reală, fie perpetuează același tipar distructiv.

Semnul semnelor de Bogdan Gavrilean