Luna Plină în Scorpion – Fisura

Luna Plină în Scorpion (7 mai 2020 h13:45) conversează în secret cu conținuturi inconștiente a căror însemnătate abia acum o percepem în mod real, când presiunea emoțională și cea mentală colapsează fără zgomot în cele mai îndepărtate cotloane ale universului interior. Forța impactului se răsfrânge la suprafața conștiinței noastre, tulburându-ne și obligându-ne să recunoaștem că eforturile de a îngropa trecutul au fost în zadar, iar spectrul unor evenimente, acțiuni sau alegeri anterioare ne bântuie prezentul.

Marte în Vărsător, guvernatorul Lunii Pline, face un careu cu Luna în Scorpion pe care o alimentează cu impulsuri către schimbare, eliberare și revoluționare. Coliziunea dintre afectele intense și distrugătoare ale Scorpionului și detașarea tipică Vărsătorului conduce fie la rupturi de proporții, fie la integrarea și armonizarea conflictului. Raționalizarea excesivă este calea cea mai sigură de a omite aspectul cel mai important al experienței, și anume trăirea autentică și potențial vindecătoare.

Luna Plină în Scorpion în sextil cu Jupiter în Capricorn ne întoarce la o etapă precedentă de dezvoltare psiho-spirituală în care scopul scuza mijloacele și morala era îngropată sub un strat gros de ambiții. Revizitând timpuri de demult ne reconectăm la o dimensiune a personalității noastre necoaptă, imatură și egoistă care nu știa a se lăsa ghidată de înțelepciune, adevăr și corectitudine. Vinovăția și rușinea care rezultă de obicei când realizăm ce consecințe nefaste am creat prin comportamentul sau atitudinile noastre sunt geamanduri semnalizând pericolele la care ne expunem dacă continuăm să fim la fel de nepăsători, superficiali și opaci.

Luna Plină în Scorpion în opoziție cu Mercur în Taur configurează o dinamică interioară fixă caracterizată de putere și posesivitate. Punctele de vedere diferite sau care contrazic ceea ce ne dorim nu sunt binevenite și trezesc în noi necesitatea de a avea ce maschează o adâncă fisură în creuzetul identității personale. Confundarea obiectelor cu ființele și a nevoii de siguranță cu parcimonia contribuie la o ramificare toxică și morbidă ce contaminează grăuntele de lumină închis în vasul de lut.

Marte în Vărsător în trigon cu Venus în Gemeni caută soluții amiabile pentru controversele relaționale, însă în final doar capacitatea de adaptare și de acceptare ne scoate din încurcăturile romantice sau amicale. Flexibilitatea procesului de negociere depinde de cât de investiți sunt cei doi parteneri în legătura lor și ce scop are fiecare: pacea sau victoria? Atunci când vrem să câștigăm cu orice preț, de regulă ajungem să pierdem mult mai mult decât obținem, convingându-ne că am făcut ce trebuia și că am acționat în virtutea unei ideologii aparent juste.

Întunericul fantomatic, Nikita Kaun