Luna Plină în Săgetător – În numele Domnului

Luna Plină în Săgetător (5 iunie 2020 h22:12) are loc pe fondul unei schimbări de paradigmă necesară individului, societății și culturii umane, iar încercările de redefinire a adevărului colectiv au la bază bigotismul, ipocrizia religioasă și abuzul de putere în numele divinității. Autentica credință, invizibilă și inaudibilă, este foarte greu de recunoscut, de cunoscut și de trăit în aglomerația de cuvinte goale al căror clinchet ruginit și greoi acoperă simplitatea și smerenia înțelepciunii.

Guvernatorul Lunii Pline, Jupiter rx în Capricorn, zădărnicește toate planurile de expansiune și de îmbunătățire a condiției sociale, morale și spirituale, accentuând derapajele instituțiilor, multinaționalelor și guvernelor depășite și deconectate de la problemele reale ale oamenilor. Inegalitatea între rase, sexe și pături sociale își are rădăcinile în ambiție, lăcomie și trufie, păcate capitale prin care specia umană se îndepărtează de virtuțile în spatele cărora își ascunde comportamentul egoist și deviant.

Luna Plină în careu cu Marte în Pești descătușează furia împotriva nedreptății, a insensibilității și lipsei de compasiune a celor privilegiați care, la adăpostul confortului material, statutului sau textelor sacre, continuă să își consolideze poziția. Erupțiile de violență, de la proteste la crize de nervi, sunt simptome ale unui organism bolnav a cărui stare febrilă nu mai poate fi ignorată. Discursurile care urmăresc să impună adevărul în detrimentul conștientizării și a acceptării suferinței aproapelui sunt simple retorici care sună bine și atât.

Luna Plină în opoziție cu Venus rx în Gemeni reliefează oscilația și dublul standard aplicat valorilor morale, intelectuale și financiare. Trecutul în continuare conține elemente cheie pentru prezent și pentru condiția actuală a relațiilor pe care le percepem ca fiind confuze, instabile și iluzorii. Măsura cu care cântărim situațiile favorabile nouă și oamenii care fac parte din viața noastră va fi acceași cu care vom fi examinați, analizați și catalogați spre sfârșitul lunii, când Venus va ieși din retrogradare.

Marte în Pești în trigon cu Mercur in Rac convertește emoțiile neînțelese, refulate sau reprimate, în mesaje subtile, pline de vulnerabilitate și de tristețe, iar conversațiile intime, venite din inimă, deschid calea către celălalt și către lumea lui interioară. Promisiunile deșarte păcălesc credulii și idealiștii care presupun în mod naiv și infantil că o conduită înrădăcinată în dorința de putere și într-o falsă superioritate etică sau intelectuală se poate schimba peste noapte.

Viziunea Sf. Ioan la Patmos, Giovanni Gasparro, 2012