Luna Plină în Săgetător – Misiunea spirituală

Luna Plină în Săgetător (26 mai 2021 14:13) (i)luminează o temă sau un domeniu de cunoaștere a cărui vastitate ne intimidează și ne trezește interesul în aceeași măsură. Din oceanul de informații cu care suntem asaltați zilnic, se ridică o întrebare sau o misiune care deschide o nouă direcție spirituală și intelectuală. Curiozitatea, entuziasmul și optimismul combinate cu simțul aventurii ne colorează rutina și ne transpun în rolul eroului sau eroinei.

Jupiter în Pești, guvernatorul Lunii Pline, în trigon cu Mercur în Gemeni, delimitează o perioadă de 8 săptămâni (26 mai – 18 iulie) în care procesul de căutare, parcurgere și asimilare de informații este deosebit de favorabil, în special celor care și-au propus o nouă abordare sau un nou subiect de studiu. Riscul pe care Mercur rx (30 mai – 23 iunie) îl conturează este legat de dificultatea de a alege între opinii multiple, de a distinge vocea proprie de a celorlalți și de a repeta erori de judecată sau evaluare.

Jupiter în Pești în careu cu Luna Plină ne sensibilizează papilele imaginației și fanteziei și accentuează plăcerea reveriei, contribuind în mod semnificativ la o schimbare de paradigmă socială ale cărei efecte le vom vedea începând de anul viitor. De moment suntem invitați să pășim cu încredere și curaj pe un tărâm interior neexplorat și necunoscut, uneori abia intuit sau simțit printre nenumăratele filtre pe care mintea conștientă le ridică în fața experiențelor care ies de sub tiparele prăfuitului cotidian.

Luna Plină în Săgetător în trigon cu Saturn rx în Vărsător ne confirmă ceea ce încă de acum un an se prefigura pe cerul existenței noastre viitoare prin schimbări de cadru care sugerau o deplasare a centrului de greutate psihic. Întoarcerea la acea perioadă ne ajută să ne reamintim sau să ne reconectăm la o sursă de putere transpersonală care dă sens și importanță prezentului. Aprofundarea materiei fizice și non-fizice ne dă răgaz până în octombrie să punem la punct structura pe care vom clădi următorul capitol important.

Conjuncția Venus-Mercur în Gemeni animă conversațiile cu propriul suflet, adresând acele situații cu al căror rezultat nu ne-am împăcat și pe care le-am fi vrut finalizate altfel. Repararea prin cuvânt este posibilă abia când suntem dispuși nu doar să fim înțelegători față de variantele noastre imature, ci și să acceptăm ceea ce am gândit, am rostit și am decis în mod superficial și copilăresc.

Artă sacră românească