Luna Plină în Rac – Autoportret

Luna Plină în Rac (18 ianuarie 2022 h01:48) recompune un tablou de dinainte ca memoria cognitivă să ia locul celei somatice în structura psihicului și amintirile să fie îmbibate mai mult de impresiile membrilor familiei și mai puțin de cele personale. Sub straturile de afecte neprelucrate aflate în stare pură, pulsează viu și etern impulsul de viață pe care Natura, în înțelepciunea ei, l-a ascuns în firidele nevăzute ale lumii instinctuale.

Luna Plină în Rac în opoziție cu Pluto în Capricorn aruncă în aer un sine fals care a luat locul în trecutul îndepărtat al istoriei noastre de viață, poate chiar înainte de a veni pe lume, celui autentic, instalându-se ca un impostor pe tronul personalității și ascunzându-se sub coiful invizibil al iluziei. Ceea ce nu este văzut și, prin urmare, nu are un nume, ia formele cele mai seducătoare și mai convingătoare, păcălindu-ne, și strălucește nu pentru că a transformat întunericul în lumină, ci pentru că imită perfect dorințele noastre obscure.

Mercur rx în conjuncție cu Saturn în Vărsător asigură o înțelegere superioară și matură a aspectelor complicate, fie prin intermediul unor persoane cu o bună cunoaștere a experiențelor umane, fie cu ajutorul materialelor scrise sau audio. A pune aceeași întrebare de mai multe ori este, în acest context particular, o cale de ieșire dintr-un labirint mental și de acces la un adevăr major. Dincolo de expresiile individuale ale trăirilor există conștientizarea apartenenței la registrul uman colectiv din care toți facem parte și care ne unește în mod profund.

Venus rx în Capricorn în sextil cu Jupiter în Pești readuce în discuție sistemul de valori și principii care ne-a călăuzit până în acest punct și care a modelat strâmb ceea ce numim personalitate. De la extravertul care mimează încrederea în sine și face gesturi de bunăvoință afectată până la introvertul care crede că nimeni nu este interesat de părerile și persoana lui, cu toții avem datoria morală să corectăm ceea ce este deviant și deviat în comportamentul și reacțiile noastre și ale celorlalți.

Marte în Săgetător în sextil cu Jupiter în Pești pregătește terenul pentru o perioadă în care munca fără o strategie clară nu va da roade, iar energia se va consuma inutil fără condiții prealabile prielnice. Concentrarea constantă și asumarea acțiunilor și rezultatelor permit planurilor importante să se desfășoare fără greutate și să crească ca din apă. Tot ce facem cu intenția clară de a oferi, a educa, a binecuvânta și a vindeca se află sub protecția marelui benefic și sprijină eforturile conștiinței colective.

Arhetip de Loredana Gașpar