Luna Plină în Pești – Vraja

Luna Plină în Pești (21 septembrie 2021 h02:54) metamorfozează aproape ca o vrajă o proiecție, un ideal sau un fixism care a contribuit, în timp, la numeroase dezamăgiri, eșecuri și recurențe. Valoarea terapeutică a experienței este dată de imensa descărcare afectivă, conștientă sau nu, ce însoțește procesul de eliberare și detoxifiere emoțională, pregătind solul psihic pentru următoarea etapă de creștere. Soarele în Fecioară, atent la detaliu și la bunul mers al lucrurilor, imprimă un caracter practic și imediat Lunii Pline în Pești, ajutând-o să își dezvolte potențialul.

Luna Plină în Pești în opoziție cu Marte în Balanță activează nevoia de simbioză co-dependentă care intră în conflict direct cu încercarea de reconciliere și armonizare a părților implicate. Marte în Balanță, dispus să facă compromisuri și să înțeleagă un alt punct de vedere, nu cedează la presiuni și șantaj emoțional, ci va căuta să se alinieze cu persoane sau principii echilibrate și echilibrante. Lacrimile și argumentele lacrimogene riscă să rupă fragilul balans pe care cu greu l-am cucerit.

Jupiter rx în Vărsător, guvernatorul Lunii Pline în Pești, în trigon cu Mercur în Balanță, sprijină conversațiile amicale, aproape impersonale, și ajută la punerea în perspectivă a planurilor de viitor și intențiilor actuale. Mercur va retrograda din 27 septembrie până pe 19 octombrie, revenind în mers direct odată cu Jupiter și reluând subiectele importante ale acestei perioade. Cele câteva săptămâni de reflecție și introspecție vor contribui la clarificarea unor aspecte esențiale pentru următorul nivel.

Conjuncția Soare în Fecioară – Marte în Balanță în trigon cu Saturn rx în Vărsător protejează proiectele a căror formă abia începe să se întrezărească, menținând un ritm lent și sigur. Consolidarea relațiilor, colaborărilor și parteneriatelor va avea succes doar dacă suntem dispuși să învățăm din lecțiile trecutului, să ieșim din zona de confort și să acționăm altfel. Greșelile și scăpările trebuiesc corectate din mers, fără zarvă prea mare, iar ajustările contribuie la netezirea asperităților și depășirea obstacolelor.

Venus în Scorpion în careu cu Saturn rx în Vărsător ne dezvață de obiceiurile proaste și dăunătoare prin câteva observații și/sau consecințe dure la adresa sau ale comportamentului nostru. Seducția, arma pe care Venus o folosește în mod compulsiv, nu este răsplătită și nici apreciată de seriosul Saturn care caută maturitate și asumare. Jocul orgoliilor, distructiv și coroziv, își găsește sfârșitul fie prin întărirea legăturii, fie prin distrugerea ei.

Ursitoare de Romeo Ionescu