Luna Plină în Pești – Himera

Luna Plină în Pești evaporă ca prin minune himerele ale căror cozi lungi și îmbârligate ne provoacă sentimente ireale, trăiri ambigue și speranțe pandoriene. Complicata lor poveste a început atunci când, cu multă vreme în urmă, ne-am aflat pentru o secundă la intersecția dintre lumi și în fața ochilor noștri s-a materializat o făptură magnifică ce părea a fi idealul sau o posibilitate extraordinară. Din acel moment o parte a sufletului nostru a rămas prizoniera acelei fantasme care apare de fiecare dată când suntem vulnerabili și care este un temnicer atât de seducător.

Careul dintre Luna Plină în Pești și guvernatorul ei, Jupiter în Săgetător, impune o schimbare majoră de registru emoțional și spiritual datorită căreia vom străbate următoarele două luni jumătate mai încrezători și mai optimiști. Viitorul nu poate fi construit pe promisiuni deșarte și pe dorințe efemere, ci pe adevăr, bine și dreptate. Situațiile care în trecut ne-ar fi copleșit și ne-ar fi dezechilibrat sunt mult mai ușor și simplu de gestionat acum, când avem convingerea că acționăm în acord cu justiția și voința divine. Orice abatere de la calea dreaptă a lui Jupiter este sancționată fie prin regresii psihice, fie prin evenimente al căror scop este să ne facă atenți la greșelile noastre, morale și etice.

Perechea Venus-Mercur intră în Balanță, un semn al iubirii, armoniei și echilibrului, iar intențiile și gândurile noastre se îndreaptă către cei iubiți, către dragoste și către relații. O conversație foarte plăcută se poate rapid transforma într-o mare neînțelegere dacă nu suntem onești cu noi și cu ceilalți și ne interesează mai degrabă să impresionăm decât să spunem adevărul. Careul cu Saturn în Capricorn exact în zilele când acesta va staționa direct redeschide o temă mai veche, amoroasă sau mercantilă, ce va soluționa definitiv un aspect spinos al vieții noastre. Realismul, pragmatismul și sacrificiul voluntar sunt preferatele lui Saturn, iar răsplata va fi pe măsura muncii interioare.

Marte în Fecioară în careu cu Jupiter în Săgetător și în trigon cu Saturn aproape direct în Capricorn continuă să muncească modest și dedicat în direcția unei mai bune integrări personale și sociale. Proiectele de mare anvergură sunt trecute prin filtrul atent al Fecioarei căreia nu îi scapă nici un detaliu și nici un aspect imperfect. Cu toate că impulsivitatea marțiană este ținută sub control, o doză în plus de înțelepciune și maturitate ne va feri de tentația de a face un salt foarte mare înainte, alegând drumul mai puțin fermecător al rutinei, repetiției și experimentării.

Himera, Leonor Fini, 1939