Luna Plină în Leu – Rugăciunea Inimii

Luna Plină în Leu compensează în manieră unică puternicul consum de energie de la începutul anului care, în mod subtil sau nu, ne-a obligat să privim în față cea mai vulnerabilă și mai sensibilă parte a sufletului. În mod natural trecerea de la elementalul de apă, emotiv și delicat, la cel de foc, impulsiv și hotărât, este însoțită de evenimente și trăiri ce intensifică activitatea de la nivelul inimii, organ fizic și centru vital.

Soarele în Vărsător, guvernatorul Lunii Pline, împarte lumina conștiinței universale cu Luna, ajutându-ne să înțelegem cum putem uni intelectul cu emoționalul fără să cauzăm frustrări minții ori durere sufletului. A coborî mintea în inimă este, în acest context, un îndemn care depășește granițele religioase sau dogmatice, relevând un nivel spiritual mai profund și mai autentic. Coloratura ideologică, atât de dragă semnului de aer cu cea mai amplă deschidere rațională, nu servește scopului final al experienței, și anume acceptarea dualității inerent umane.

Luna Plină în Leu în trigon cu Marte în Săgetător, războinicul și apărătorul credinței, ne dă curaj să susținem acțiunile pornite din dorința reală de a descătușa și de a elibera ceea ce a fost închis în temnițele inimii. Ajutorul divin pe care îl primim, sub forma unui sfat sau a unei intervenții aproape miraculoase, confirmă că momentul este oportun și că avem sprijinul lumii spirituale. Rugăciunea inimii, o slujbă sau o ceremonie la care participăm sau pe care le oficiem sunt tot atâtea ocazii de a ne conecta la sursa vieții ale cărei impulsuri puternice și misterioase ne animă.

Saturn în Capricorn în sextil cu Venus în Berbec moderează tendințele spontane ale frumoasei amazoane care simte că a venit timpul să ridice stindardul de luptă și să pornească o revoltă. Din fericire daimonul timpului și al trecutului ne aduce aminte de consecințele pe care suntem pe cale să le provocăm și ne oprește în felul lui specific, blocându-ne ori testându-ne răbdarea.

Mercur în Pești în sextil cu Jupiter în Capricorn adaugă încă o pagină în jurnalul intim al existenței noastre, iar vremurile de altădată au mai mult sens privite cu scopul de a descoperi legăturile invizibile dintre generații, epoci și oameni. Compasiunea și acceptarea misiunii personale, familiale sau colective, deschid o nouă direcție în evoluția noastră spirituală, urmând ca în perioada 17 februarie – 10 martie, cât Mercur va fi retrograd, să identificăm elementele fanteziste care apar frecvent în judecata noastră și ne înfrânează maturizarea.

Artă de Peter van Straten