Luna Plină în Leu – Punctul de rupere

Luna Plină în Leu (16 februarie 2022 h18:56) concentrează într-un punct fix întreaga încărcătură a perioadei și împinge limitele suportabilității emoționale și mentale înspre punctul de rupere. Între orgoliu și omenie, dorință personală și nevoile grupului, regulile proprii și cele comune, se cască o prăpastie care exprimă fracturarea în timp între inimă și rațiune, între ceea ce ne animă și ceea ce este logic.

Luna Plină în Leu în opoziție cu Saturn în Vărsător arată calea care trebuie urmată pentru a ieși din acest uriaș conflict interior, și anume asumarea responsabilității, respectarea angajamentelor și păstrarea obiectivității în fața unor trăiri de mare intensitate și violență emoțională. Regulile pe care le-am acceptat implicit atunci când am semnat un act sau am făcut o promisiune trebuiesc restaurate și puse în practică cât mai rapid, înainte ca Saturn să înceapă să pedepsească pentru aroganță, vanitate și egoism.

Soarele în conjuncție cu Saturn în Vărsător contribuie din plin la recrearea unei realități care în ultimii 30 de ani a fost întoarsă pe dos, interpretată strâmb sau viciată în esența ei. Structurile de bază ale unei importante experiențe umane, atât moștenită, cât și dobândită în mod direct, necesită corectare și ajustare în funcție de noile premise care constituie punctul de plecare în următorul capitol existențial.

Venus conjunctă cu Marte în Capricorn ajută la stabilirea priorităților în funcție de nevoile materiale și ambițiile profesionale, reușind să ne îndrepte atenția către datorie și sarcinile zilnice. Deciziile majore sunt luate în numele unui viitor pe care ni-l dorim într-o formă anume, în funcție de perspectiva fiecăruia, iar riscul de a repeta aceeași greșeală și de a distruge ceea ce cu mare greutate și sacrificii am construit, nu mai este o opțiune.

Venus – Marte în Capricorn în sextil cu Jupiter în Pești îmblânzește rigiditatea și configurează cadrul ideal pentru a putea empatiza și simpatiza cu acele părți din noi aflate în profundă suferință și proiectate în rivalii și cunoscuții noștri. Compasiunea este nu doar o cale către sufletul celuilalt, ci și către al nostru, și în acelați timp poate fi un mod de viață care permite înțelegerea, acceptarea și blândețea ca principii ale unei existențe trăite într-un scop uman și divin deopotrivă.

Focul din adâncuri de Angela Roman Popescu