Luna Plină în Taur – Materia vie

Luna Plină în Taur (8 noiembrie 2022, h13:01) dinamitează sistemele de valori păstrate de-a lungul generațiilor mai degrabă de dragul trecutului și al confortului, decât al eficienței și rezultatelor mulțumitoare. Importanța banilor, posesiunilor, stilului de viață și satisfacției personale depășește un prag critic dincolo de care se află noul, schimbarea și imprevizibilul. Stabilitatea atât de căutată și de apreciată de semnul de de pământ lasă loc șocurilor, surprizelor și ideilor ieșite din comun, hazardate sau nebunești, însă nu mai puțin interesante și provocatoare.

Luna Plină în Taur conjunctă cu Uranus rx nu lasă loc ambiguităților sau neclarității, mai ales dacă este vorba despre un tipar fixat în materia vie a existenței individuale. Violența impactului între dorință și realitate, între plăceri și costurile lor pe termen lung, se resimte la un nivel care a fost pregătit de multă vreme, însă niciodată revelat, analizat și clarificat ca acum. Oricât am vrea să evităm un adevăr tulburător, mintea noastră captează acele informații care vor pune stăpânire pe imaginația și pe vocea interioară, obligându-ne să ne privim printr-un filtru diferit de tot ceea ce cunoaștem.

Luna Plină în Taur în opoziție cu Venus în Scorpion, guvernatoarea ei, face ca jocul de putere să capete valențe din ce în ce mai riscante și mai profunde, miza fiind sufletul și nevoile lui firești. Gelozia, posesivitatea, încăpățânarea sau mândria nu fac decât să complice o interacțiune care în mod normal nu ar fi trebuit să depășească anumite limite, însă lăcomia, ambiția și controlul au pus stăpânire pe voințele protagoniștilor. Obsesiile generează comportamente ieșite din comun, neconforme cu imaginea de sine, și balanța puterii se schimbă de pe o zi pe alta datorită ruperii unui lanț vicios care cedează sub presiunea enormă a realității.

Luna Plină în Taur în opoziție cu Mercur în Scorpion nu cedează amenințărilor subtile, șantajului emoțional și manipulării, prefăcându-se că nu înțelege sau că nu aude ceea ce i se comunică. Argumentele construite pe vinovăția, rușinea sau greșeala celuilalt adâncesc și mai mult prăpastia căscată între cei care vor să îmbrățișeze noul și cei care vor să mențină un status quo care le permite să păstreze puterea și să acționeze după bunul plac.

Luna Plină în Taur în careu cu Saturn în Vărsător răcește afecțiunea, grija și implicarea emoțională care până de curând existau ca un dat de la sine înțeles, fără să fie apreciate și cultivate în mod corespunzător. Creșterea personală sau relațională se poate face după câteva reguli simple și testate în timp, iar nerespectarea lor duce la separări, divorțuri și nemulțumiri grave. Hedonismul și datoria trebuie să găsească un teren comun pe care să aibă loc o relativizare și o asumare a rolurilor conforme cu cine suntem în prezent, nu cu cine am fost în trecut.

Saturn în Vărsător în careu cu Venus în Scorpion accentuează imaturitatea și iresponsabilitatea ale căror rădăcini sunt bine înfipte într-un narcisism infantil de care nu ne mai aducem aminte, însă pe care îl retrăim de fiecare dată când nu putem accepta un punct de vedere diferit, un sfat sau o regulă. Supărările și toanele nu fac decât să evidențieze și mai mult ceea ce vrem să ținem ascuns de ochii noștri și ai lumii, și anume modul în care ne folosim de forța de seducție, de intuiția și de magnetismul personal pentru a ne impune și a primi ce poftim.

Imperatoarea de Diana Condurache