Luna Plină în Scorpion – Dependența

Luna Plină în Scorpion (5 mai 2023 h20:33) smulge din rădăcină o buruiană psihică crescută anapoda și invazivă, generând un vid de putere care pentru moment nu trebuie hrănit. Tendința de a înlocui o relație cu o altă relație creează cadrul ideal de perpetuare la nesfârșit a unei dinamici toxice, violente și abuzive. În încercarea de a face față presiunii interne și externe, ne trezim conduși orbește de aceleași idei sau afecte inconștiente de care vrem să ne eliberăm.

Familiarul și dependența de acesta face extrem de dificilă o separare ușoară și plăcută, iar sentimentele de vinovăție, rușine, furie, invidie și de distructivitate semnalează rana profundă. Intrarea în sevraj emoțional trebuie abordată atent și responsabil, iar grija de partea cea mai vulnerabilă și mai inocentă făcută o prioritate. Tratamentul optim este cel care conține leacuri atât pentru suflet, cât și pentru corp, unificând soma și psyche.

Controlul, manipularea și egoismul fac parte dintr-o realitate la care dorim să renunțăm definitiv, iar disperarea gesturilor radicale nu este altceva decât o limită peste care s-a trecut de prea multe ori. Compulsia de a te agăța de ce cunoști și de a repeta drama cu același final este o apărare împotriva sentimentelor de neputință, de groază și de prăbușire. Ceea ce nu știm este că deja am trecut prin inimaginabil și am supraviețuit rupând o parte din noi înșine care acum se cere recuperată și restaurată.

Refuzul de a comunica pe alt nivel decât cel practic, imediat și concret ridică bariere de netrecut între cei care caută un dialog și cei care sunt mulțumiți de propriile explicații. Balanța de putere se schimbă atunci când renunțăm la a mai aștepta și cere înțelegere, diponibilitate și flexibilitate mentală. Uneori este suficient să îți găsești răspunsurile în tine însuți și să le accepți ca atare, iar corpul este barometrul cel mai sigur de evaluare a onestității.

Dizolvarea iluziilor formate cu multe decenii în urmă este semnalul de începere a triajului relațional, atât în plan real, cât și potențial. Între ce este ideal și ce este potrivit există o prăpastie ce nu poate fi trecută decât construind un pod. Unirea celor două părți cere un sacrificiu pe care doar cei maturi emoțional și angajați pe un drum autentic de autocunoaștere îl pot face și care va conduce în timp la stabilitate și mulțumire de sine.

Superficialitatea și impulsivitatea sunt trăsături pe care le admirăm și dorim în anumite contexte, însă care pot ține captiv un psihic vulnerabil, rătăcitor și infatuat. Autosuficiența caracteristică unora este în fapt o colivie de aur fals care cu cât strălucește mai tare, cu atât este mai lipsită de valoare și de viață.

Indiscreta de Eugenia Leca Botezatu