Luna Plină în Pești / Pisces New Moon

Luna Plină în Pești – Fata Morgana

Luna Plină în Pești (10 septembrie 2022 h12:58) conferă începutului de septembrie un aer suprarealist, saturat de iluzii, lumi imaginare și culori de vis. Peisajul interior, la granița între victimizare și exaltare, este populat de nevoi cu caracter religios, spiritual sau amăgitor. Așteptarea disperată într-o “minune” sau un “noroc chior” trădează neputința, ignoranța și iresponsabilitatea adultului în raport cu el însuși, cu viața sa și cu divinitatea.

Luna Plină în Pești în careu cu Marte în Gemeni ascunde după cuvințe și declarații abile o dualitate care își pune pecetea atât pe ceea ce simțim, cât și pe ceea ce gândim. Teama de asumare a unei alegeri singulare care elimină tentațiile și superficialitatea ne face să ne îndoim de impresiile pe care ne-am bazat în acțiunile noastre anterioare. Trăirile profunde, răscolitoare țâșnesc din adâncuri fără ca noi să avem timpul sau capacitatea de a le procesa în mod adecvat și de a le oferi un loc în spațiul intrapsihic ale cărui contururi se schimbă permanent.

Jupiter rx în Berbec, guvernatorul Lunii Pline, în opoziție cu Mercur rx în Balanță, schimbă regulile jocului din mers, activând în noi sentimentul de nedreptate, de a nu fi înțeleși și respectați. Răzgândirea, vorbirea dublă și comunicarea dificilă fac din această perioadă un motiv suficient pentru a ne replia, a revedea intențiile inițiale și a analiza efectele pe termen lung. Situațiile cu caracter asemănător sau identic ne îndreaptă atenția către probleme nerezolvate, minciuni și lecții neînvățate.

Venus în Fecioară în careu cu Marte în Gemeni completează un tablou deja neclar cerând explicații amănunțite și detalii exacte care se schimbă într-un ritm mai rapid decât cel necesar pentru a ne forma o opinie. Indecizia și inconstanța fac din relații niște jocuri amoroase sau sociale în care învingătorii și învinșii sunt unii și aceiași. Insistența de a scoate de la celălalt ceea ce credem că ne dorim alimentează neîncrederea și prudența, iar tendința firească este de a ne retrage și a ne extrage din situații ambigue.

Marte în Gemeni în trigon cu Saturn rx în Vărsător rămâne fidel unei datorii mai vechi sau unei promisiuni solemne de o mare importanță pentru viitorul nostru și temelia acestuia. În ciuda temerilor, dubiilor și a escapismului, suntem constrânși de realitățile curente și de experiențele anterioare să rămânem fideli unei poziții care ne testează seriozitatea, reziliența și anduranța, capacitatea de concentrare și de susținere a unor sarcini complexe pe termen mediu și lung. Dacă alegem calea ușoară fără măcar să încercăm să facem lucrurile diferit, ne vom trezi într-o capcană și mai mare, aceea a repetării trecutului.

Mercur rx în Balanță în trigon cu Marte în Gemeni pune stop unei tendințe de expansiune care are la bază fie multă naivitate, fie nepăsare pentru consecințe. Rehașurând datele problemei și având răbdare cu noi, vom reuși să completăm gradual un tablou ale cărui tușe parțiale creează doar anxietate și suspiciune. Argumentele folosite ieri nu vor mai ține în fața unor dovezi pentru care trebuie să facem efortul de a le descoperi și a le evalua corect.

Visul unui pescar de Vesa Stela