Luna Plină în Gemeni – Adevăruri înjumătățite

Luna Plină în Gemeni (8 decembrie 2022 h06:07) eliberează o tensiune mocnită printr-o explozie verbală și o avalanșă de întrebări și răspunsuri care clarifică neînțelegerile sau slaba comunicare din ultimele luni. Mesajele cu dublu înțeles, incapacitatea de a pune în cuvinte ceea ce gândim și simțim, dorința de a ieși cât mai repede din situații conflictuale la care am participat mai mult sau mai puțin pasiv sunt marca superficialității, iluziei și schismei psiho-somatice.

Luna Plină în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător stabilește cadrul în care se poate desfășura o anumită activitate sau conversație, nepermițând abateri sau scuze care să plaseze răspunderea pe umerii altcuiva. Orice încercare de a scoate din context, de a susține o poveste fantezistă și de a insista pe un scenariu pueril este rapid detectată și corectată, iar consecințele sunt imediate.

Luna Plină în Gemeni conjunctă cu Marte rx reface un parcurs de câteva luni presărat cu adevăruri înjumătățite și minciuni plauzibile care alcătuiesc un tablou ireal și dezamăgitor. Actele ratate și scăpările involuntare generează discuții care conduc la concluzii legate de comportament, atașament și sexualitate. Negarea ca armă împotriva realității consensuale și subiective nu mai funcționează în fața torentului de dovezi care indică o defragmentare puternică și o dezorganizare masivă.

Soarele în Săgetător în opoziție cu Marte rx în Gemeni cere asumarea poziției și a crezurilor pe care le invocăm pentru a demonstra un punct de vedere sau a argumenta o decizie, iar alunecarea dintr-o extremă în cealaltă și folosirea cuvintelor pentru a manipula nu scapă neobservate și netaxate. Dubiile în legătură cu moralitatea și corectitudinea activează dorința de a înțelege și de a primi explicații logice în legătură cu acțiunile făcute.

Mercur în Capricorn, guvernatorul Lunii Pline în Gemeni, conjunct cu Venus în Săgetător, maschează seriozitatea și atenția printr-o atitudine jovială și binedispusă, înregistrând permanent indiciile non-verbale și comparând portretul robot cu persona. Diferențele frapante alcătuiesc realitatea psihică mascată de apărările și fricile care izolează și consumă vitalitatea, energia și bucuria.

Mercur în Capricorn în careu cu Jupiter în Pești oferă o lecție în ceea ce înseamnă raportare matură și empatică la dificultățile inerente vieții, precum și ocazia de a alege încă o dată acele principii și coduri etice după care să ne ghidăm conduita. Exprimarea onestă și directă însoțită de blândețe are un efect curativ și liniștitor, permițând Binelui, Adevărului și Frumosului să lucreze în profunzime și să transforme materia primă a ființei.

Venus în Săgetător în careu cu Jupiter în Pești păstrează intacte speranța și optimismul într-un viitor mai luminos și mai bun, acceptând că orice decizie joacă un rol în desfășurarea evenimentelor ulterioare și că doar prin conștientizare putem să depășim blocajele interioare. Munca de pionierat care însoțește acest demers umanitar este răsplătită prin bogăția sufletească și generozitatea spiritului cu care suntem binecuvântați atunci când înfrângem voința egotică și facem ascultare voinței divine.

Decameron de Petru Rusu