Virgo Full Moon - Crosswords - elisdurica.com

Luna Plină în Fecioară – Cuvinte încrucișate

Luna Plină în Fecioară (7 martie 2023 h14:40) așează pe coordonatele realității practice o activitate, o acțiune sau o decizie pe care am amânat-o din motive obiective, însă care trebuie dusă până la capăt. Atenția la detaliu și înfrânarea fanteziilor de atotputernicie contribuie la o traversare relativ ușoară a unei perioade de tranziție care poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

Mercur în Pești, guvernatorul Lunii Pline, în opoziție cu Luna în Fecioară, servește drept catalizator pentru elanul plin de promisiuni și optimism, influențând potențialul latent al prezentului. Așa cum graba strică treaba, și un ritm sau o reacție înceată poate defavoriza sau schimba decisiv rezultatele. Între ceea ce credem că e bine pentru noi și ceea ce este util uneori se cască o prăpastie pe care doar înțelepciunea și prudența o pot ocoli.

Mercur în Pești în conjuncție cu Soarele în Pești avantajează spiritele artistice, creative și înclinate din fire către întrajutorare, oferindu-le două resurse neprețuite din inconștientul colectiv: imaginația și compasiunea. A schimba povestea (ne)spusă până acum și a vedea mai departe de linia trasată de către biologic, familial și cultural, înseamnă a porni pe un drum spiritual al cărui scop este cunoașterea autentică a realității ultime.

Luna Plină în Fecioară în careu cu Marte în Gemeni ridică câteva semne de întrebare cu privire la intenții și mesaje al căror motiv nu este deloc clar. Ambiguitatea și neseriozitatea sunt amprenta celor care nu respectă și nu apreciază, tulburând apele și așa mâloase ale comunicării. Lipsa de asumare și de înțelegere strică relațiile și forțează consecințe care nu pot fi evitate. Fără o aprofundare substanțială a situației prezente, nu putem fi decât dezamăgiți de rezultatele ultimelor luni.

Soarele în Pești în careu cu Marte în Gemeni propune o dezidentificare parțială sau totală de un rol pe care l-am făcut în numele a ceva în care nu mai credem. Vechile credințe și convingeri, oricât de perfecte și corecte ar părea, sunt o invenție a minții individuale sau colective menite să asigure supunerea și încrederea oarbă. Lovitura de grație vine din partea umbrei care își arată puterea fâcând un joc de cuvinte încrucișate între mintea slabă și emoția neprelucrată.

Venus în Berbec în sextil cu Marte în Gemeni găsește o variantă de ieșire dintr-un blocaj mental, alegând cea mai directă și mai asertivă cale. Confruntarea a două posibilități de creștere scoate în evidență fie lipsa de curaj, fie imaturitatea. Chiar dacă cele două alegeri nu pot fi susținute în același timp, ele se pot alchimiza în așa fel încât să atingă și să hrănească laturile personalității care au cerut o astfel de experiență.

Barque de Zamfir Dumitrescu