Luna Plină în Berbec - Proba de foc

Luna Plină în Berbec – Proba de foc

Luna Plină în Berbec (9 octombrie 2022 h23:54) motivează o serie de acțiuni și comportamente al căror rol este acela de a schimba perspectiva și conduita personală și socială. Dorința de a face altfel, de a încerca opțiuni diferite, își extrage energia din frustrările și nemulțumirile vis-a-vis de rezultatele compromisurilor și eforturilor noastre. Tendința de a pune accent doar pe nevoile și aspirațiile proprii arată cât de puțin suntem dispuși să ascultăm, să facem spațiu și să luăm în considerare ceea ce este important pentru celălalt.

Luna Plină în Berbec în sextil cu Marte în Gemeni, guvernatorul ei, surprinde prin spontaneitatea situațiilor și interacțiunilor care generează suficientă voință pentru a pune în act diverse variante ale realității. Contribuțiile fiecăruia sunt apreciate în măsura în care nu se depășește un anumit nivel de profunzime și se păstrează distanța emoțională ce nu permite dezvoltarea unor atașamente sigure și rezistente. Posibilitățile multiple sunt tentante și siguranța că vom putea satisface cerințele actuale și viitoare ar putea interfera cu prudența și dubiile firești.

Luna Plină în Berbec în sextil cu Saturn rx în Vărsător adună din experiențele trecute acele învățături pe care vrea să le pună în aplicare într-o formă nouă și cu efecte imediate. Capcana constă în a crede că, odată ce am înțeles un aspect, tiparul din care face parte se modifică de la sine, fără necesitatea unei intervenții susținute, auto-observării și evaluării obiective constante.

Marte în Gemeni în trigon cu Venus în Balanță face dificilă o alegere clară, iar conflictul ar putea fi de natură morală, estetică sau financiară. Disponibilitatea unei părți facilitează o dinamică, posibil triangulară, ce împinge în fundal cadrul formal și pregătește terenul pentru trăiri intense și pasionale, în ciuda diplomației și a autocontrolului din acest moment. Dualitatea și ezitarea în a lua o decizie vor fi evidente de la sfârșitul lui octombrie până la jumătatea lui ianuarie 2023 din cauza retrogradării lui Marte în Gemeni.

Venus în Balanță în trigon cu Saturn rx în Vărsător se confruntă cu o problemă mai veche care implică viitorul și bazele acestuia, locul nostru într-o relație, principiile și valorile după care ne ghidăm în alegerea și păstrarea unei persoane pe termen lung în viața noastră. Negocierile ar putea dura mai mult decât s-a prevăzut inițial, iar regulile vor fi modificate în funcție de noua structură psihică emergentă și de o mai bună adaptare la realitate, la vârstă și la statut.

Mercur în Fecioară în opoziție cu Jupiter rx în Berbec hașurează pentru ultima dată acele detalii de mare finețe ce vor ajuta în următoarele săptămâni la o mai bună comunicare, înțelegere și interpretare a informațiilor. Stabilirea regulilor etice face parte dintr-un proces de autodescoperire ce va implica în viitorul apropiat dizolvarea lor pe fondul inconștienței, confuziei sau pierderii de sine. Explorarea unui episod din copilărie sau moștenit din altă generație ajută la integrarea unei părți lipsă din personalitatea noastră și la ieșirea dintr-un labirint ideatic.

Luna în Berbec în opoziție cu Venus în Balanță pune in dificultate trasarea de sarcini întrucât fie una din părți se concentrează doar pe sine, fie înlăuntrul nostru există un conflict deschis între eu și tu, între mine și celălalt. Impetuozitatea nu face casă bună cu armonia și echilibrul, iar proba de foc va veni într-un moment de neatenție, de vulnerabilitate sau de aroganță.

Artă de Paula Tudor