Luna Plină în Balanță – Opoziția contrariilor

Luna Plină în Balanță (6 aprilie 2023 h07:34) imprimă în amintirea personală și colectivă un ultim efort făcut pentru a restabili un echilibru sănătos și natural în relațiile apropiate. Fie că vorbim despre familie sau despre căsătorii, despre colegi sau despre rude, mișcarea psihică care pregătește o nouă poziție a eului este de neoprit în fața presiunilor de dinăuntru și de dinafară.

Din opoziția contrariilor se naște o a treia variantă, amestec eterogen și flexibil mult mai bine echipat și pregătit să facă față realității în permanentă schimbare. Creșterea, autonomia și dorința de a fi stăpân pe propria-mi viață sunt motoare care turează la maxim limitele relaționale și integritatea personală . Nevoia de a aparține unui grup, unei comunități, unei persoane este analizată și cântărită conform noilor standarde de evaluare.

Conștientizarea unei părți vii și exuberante a sufletului nostru care abia așteaptă să își croiască drumul prin viață este rezultatul unui travaliu intens. Pierderea incocenței copilărești și ieșirea din grandomania narcisiacă lasă loc unui sentiment de autenticitate și simplitate care odihnește și vindecă. “Eu pot” nu mai este o mantră a cărei repetare induce o stare de omnipotență falsă, ci devine un crez pe care se poate construi un nou edificiu al personalității.

Siguranța și confortul trec în plan secund, iar cerințele prezentului obligă la o repliere și o organizare eficientă a resurselor, energiei și timpului. Ceea ce odată era valoros și imposibil de renunțat, acum devine împovărător, lipsit de fundament și limitant. Iluzia stabilității financiare, profesionale și materiale își desface tentaculele din jurul angoasei de separare și a fricii de pierdere, în locul ei rămânând o ruină pe care suntem gata să o părăsim.

Conceptualizarea banilor, abundenței, succesului implică o priză la realitate care fie sperie, fie împuternicește. Obiceiurile toxice de a acumula în mod haotic obiecte, persoane, plăceri și substanță vitală, se văd cel mai bine la o simplă inventariere. Gaura neagră psihică care cere permanent noi și noi “sacrificii” își pierde din forță pe măsură ce ne dezidentificăm de cine credeam că suntem și ne permitem să ne reconstruim.

Uneori singura cale de a merge înainte este de a te întoarce în trecut și de a recupera amintiri ce schimbă perspectiva curentă. O slăbiciune, o vulnerabilitate sau o dependență emoțională nu constituie un defect fundamental, ci o experiență de viață menită să îmbogățească în alte moduri decât cel bănesc. Compromisurile între necesități și răsfăț respectă atât starea de bine, cât și responsabilitățile familiale ori domestice.

Povestea familiei fericite și a copilăriei idilice se crapă sub presiunea inevitabilă a sfârșitului de ciclu saturnian. Confruntarea cu trauma familială și intergenerațională deschide secvențe de explorare terapeutică care ar fi fost imposibil de imaginat în urmă cu câteva luni. Restanțele înaintașilor devin examenele pe care le avem de dat în fața vieții. Luna Plină în Balanță

Privirea celui de-al treilea ochi de Cupșa Victor