Luna Plină în Gemeni – Pânza de păianjen

Luna Plină în Gemeni (30 noiembrie 2020 h11:29) are o dublă manifestare, cognitivă și intuitivă, oscilând între lumina rațiunii și întunericul instinctului. Propunându-ne câteva ipoteze de lucru, posibile răspunsuri ale unor dileme filosofice, intelectuale, existențiale sau religioase, Luna Plină în Gemeni ne călăuzește către o “ușcioară pe care o vei descoperi căutând-o cu una din aceste lumânări” (Ispirescu). Precum zeul Hermes în vechea Eladă, Luna Plină în Gemeni ne ghidează către o destinație la care, cu puțină atenție și multă iscusință, vom ajunge înainte ca noaptea să se lase peste mintea și ochii noștri obosiți.

Mercur în Scorpion, guvernatorul Lunii Pline, în sextil cu Jupiter și Saturn în Capricorn, observă fascinat toate acele gânduri, concluzii și păreri ce țes o pânză de păianjen în jurul credulității și fragilității eului autentic. Miezul ființei este eliberat din tirania unui supraego mumificat, împietrit și fără suflet, iar ultimele zvârcoliri ale trecutului aduc la viață amintiri dintre cele mai pestrițe, imagini ale incocenței și păcatului, ale candorii și ororii.

Marte în Berbec în sextil cu Luna Plină în Gemeni nu slăbește ritmul și nici nu ne permite să amânăm pentru a mia oară luarea unei decizii sau să ne răzgândim în privință modului de a acționa. Phobos și Deimos, Groaza și Panica, cei doi gemeni născuți din iubirea lui Ares și Afroditei, își împart între ei sarcina de a ne speria de ceea ce ne dorim cel mai mult, victoria, succesul sau stăpânirea. Corul de frustrări și eschive, tânguindu-se jalnic și dramatic, devine un cântec de luptă pe câmpul înroșit de sângele a tot ce am avut mai drag și am sacrificat.

Soarele în Săgetător în trigon cu Marte în Berbec ne învață că suferința este tributul izbânzii și că doar în numele a ceva mai presus de noi sensul experiențelor dificile devine clar. Fără principii și idealuri viața omului este doar un exercițiu de supraviețuire și de conservare a speciei, dominată de egoism, brutalitate și superficialitate. Adoptarea unui nou cod moral, conform cu valorile noastre și nu cu cele copiate, împrumutate sau învățate, are ca efect acceptarea trecutului, slăbirea rezistențelor și credința fermă că destinul este mult mai mult decât suma obiceiurilor, necesităților, calităților și defectelor personale.

Arachne, Paolo Veronese, 1520