Luna Plină în Gemeni – În căutarea adevărului

Luna Plină în Gemeni corespunde stării haotice dinaintea furtunii, moment în care ne străduim să protejăm ceea ce considerăm că este valoros și util. Dualitatea specifică semnului de aer, reprezentat de dioscurii Castor și Pollux, ne pune în dificultate și încercările de a găsi calea cea mai simplă și mai lipsită de consecințe nu duc nicăieri. Un mesaj important este pe cale să fie primit de mintea noastră confuză, iar informația creează un efect de undă în judecata noastră. A privi o situație sau o relație din ambele perspective înseamnă, pe de o parte, capacitatea noastră de a fi receptivi, iar pe de alta incapacitatea de a ne angaja total într-o singură direcție.

Mercur în Săgetător, guvernatorul Lunii Pline, nu face nici un aspect cu nici o planetă, preferând solitudinea, discreția sau chiar izolarea. Căutarea adevărului devine o misiune vitală chiar și pentru cei mai apatici sau mai pragmatici dintre noi, însă instrumentele raționale nu mai fac față exigențelor morale, legale ori principiale. Începutul lui ianuarie ne va găsi în fața unei experiențe profund transformatoare care se va dovedi a fi și sfârșitul preocupărilor noastre actuale.

Conjuncția Venus-Saturn în Capricorn ne testează reziliența, răbdarea și concentrarea, iar legăturile de familie, de afaceri sau romantice al căror scop și seriozitate nu au fost dovedite până în prezent se vor rupe sub greutatea amintirilor și a lipsei de încredere. Revenirea unui element pe care îl cunoaștem foarte bine ne aruncă într-o spirală regresivă al cărei scop nu este să ne distrugă, ci să ne facă conștienți de șablonul cu care inconștient ne-am ales perechile, prietenii, confidenții. Cum testele lui Saturn sunt în ultimă instanță probe de maturitate emoțională, spirituală și psihică, nu este atât de surprinzător faptul că suntem examinați prin prisma slăbiciunilor și a caracterului.

Marte în Scorpion în sextil cu conjuncția Venus-Saturn în Capricorn menține tensiunea erotică sub control, fiecare dintre cei implicați nevrând să înfrunte riscul unei respingeri sau al unei înfrângeri. Războiul mascat ascunde dorința de a controla oamenii din jur și a-i face să se supună voinței proprii, însă din această confruntare doar cei puternici și stăpâni pe ei vor ieși învingători. Strategiile pe termen lung, răbdarea și aliații cheie sunt metodele de lucru cele mai folositoare, mai ales că miza nu este deloc neglijabilă.

Prințul șarpe de Kay Nielsen