Virgo Full Moon - Detoxification - www.elisdurica.com

Luna Plină în Fecioară – Detoxificarea

Luna Plină în Fecioară (18 martie 2022 h09:17) ne pune în serviciul unui scop a cărui finalitate nu este accesibilă rațiunii noastre, ci intuiției care face un arc peste timp și unește momentul actual cu septembrie 2021. Detoxificarea trecutului cu personajele, poveștile și sentimentele lui este o sarcină necesară înainte de a începe să vizualizăm un viitor mai bun, relații mai armonioase și moduri de a ființa mai autentice.

Mercur în Pești, guvernatorul Lunii Pline, în conjuncție cu Jupiter, pregătește spațiul mental pentru primirea unui adevăr care schimbă în întregime regulile jocului și jucătorii. Eliberată din straturile profunde ale psihicului, modelată în întuneric prin suferință și sacrificiu, experiență și înțelepciune, ideea salvatoare generează un cutremur în conștiința noastră și provoacă ego-ul să se adapteze și să-și accepte inevitabila schimbare.

Luna Plină în Fecioară în opoziție cu Jupiter în Pești descătușează instinctele primordiale și inundă viața de zi cu zi cu trăiri complexe și resturi de iluzii prăbușite sub greutatea barierelor construite între realitatea obiectivă și cea subiectivă, între cerințele vieții și scenariile neputințelor noastre. Perspectivele unilaterale sunt aduse sub lupa atentă și metodică a Lunii Pline în Fecioară care indică cu precizie ceea ce nu funcționează, deviază și dă greș.

Conjuncția Venus-Marte în Vărsător aliniază puterea de decizie și de acțiune cu iubirea de oameni și creează o breșă în conștientul colectiv adormit, narcotizat și hipnotizat de propria-i grandoare. Valorile umaniste, atât de greu încercate și atât de grav încălcate, motivează și alimentează spiritele libere a căror dorință nu este nimicirea dușmanului, ci păstrarea independenței pe care întreaga societate modernă se construiește de aproape 200 de ani.

Conjuncția în Vărsător între Venus și Saturn (20 martie – 5 aprilie 2022) și Marte și Saturn (24 martie – 15 aprilie 2022) înăsprește condițiile și cerințele impuse de o autoritate morală, legală sau spirituală al cărei cuvânt nu poate fi contestat, negat sau ignorat. Consecințele alegerilor superficiale, negândite sau neasumate, vor lovi dur în structurile învechite și în cei care au refuzat de-a lungul timpului să se maturizeze, considerând în mod infantil că lumea trebuie să se supună propriei lor voințe și că viața le datorează ascultare.

Efectul fluture de Andreia Cișmășiu