Luna Plină în Fecioară – Avangarda

Luna Plină în Fecioară (27 februarie 2021 h10:17) validează eforturile din ultimele două săptămâni, de când Luna Nouă în Vărsător a deschis calea către un alt fel de viitor. Turnura evenimentelor, nu atât de surpinzătoare pentru cei care au fost conectați la ritmul lumilor, ne așează pe o traiectorie care, deși avangardistă, își datorează configurația schimbului reciproc cu trecutul, cu tradiția și cu elementele artistice, spirituale, creative sau practice din straturile mai vechi și mai noi ale culturilor, civilizațiilor și epocilor.

Mercur, guvernatorul Lunii Pline, conjunct cu Saturn și Jupiter în Vărsător, își umple rezervorul cu idei, concepte și teorii adânc înrădăcinate în spiritul original și reinterpretativ al semnului fix de aer. Combinațiile de mare amploare generează o ruptură la nivel vizual, mental și verbal, prin care se întrezărește tărâmul imaterial al simbolurilor eterne, Conștiința însăși cristalizată în numeroase forme primordiale, schimbătoare și mereu aceleași, dezvăluindu-se și ascunzându-se într-o mișcare permanentă și hipnotică.

Luna în Fecioară în opoziție cu Venus în Pești crește tensiunea care în plan intrapsihic creează dificultăți de adaptare fie în direcția concretă, fie în cea creativă, iar extrapsihic generează sentimente de invidie și anxietate, ca și criticism. Suntem prinși între nevoia de utilitate și cea de a evada din realitate, între obsesia detaliului și definirea crezului intim care stă la baza acțiunilor noastre curente. Cum spiritul nu poate coborî dacă nu are un suport material, nici materia nu se poate debloca fără o infuzie puternică de idealism, visare și încredere în divin.

Marte în Taur în careu cu Venus în Pești compensează austeritatea și disciplina prin momente tandre, dorințe satisfăcute și plăceri binemeritate. Recompensele personale variază de la mai mult timp pentru odihnă până la cumpărături scumpe și activități menite să ne relaxeze, deconecteze și vrăjească simțurile. Muzica, dansul și artele au un impact major asupra psihicului care își umple astfel bateriile și se pregătește pentru o primăvară agitată și rapidă.

Tradiții de Mimi Podeanu