Luna Plină în Capricorn – Temelia viitorului

Luna Plină în Capricorn (24 iunie 2021 h21:39) ne conectează la scopurile mai practice ale realității curente și ne furnizează ambiția, seriozitatea și determinarea de a așeza o cărămidă importantă în temelia viitorului. Nevoia de stabilitate emoțională sau profesională se traduce prin pași mici, eficienți și atenți și prin respectarea timpilor necesari. Abordarea tactică, organizată și desfășurată pe termen mediu și lung va aduce rezultatele scontate și satisfacția lucrului bine făcut.

Luna Plină în Capricorn în sextil cu Jupiter rx în Pești indică o posibilă amploare a demersului începând cu anul viitor, rămânând ca până atunci să găsim, prin numeroase încercări și erori, varianta câștigătoare. Combinația pământ – apă sugerează o potrivire reușită între anumite abilități practice și imaginația fertilă, pregătită să se fixeze pe un suport material și să fie prezentată lumi. Dorința de succes a Capricornului se împletește cu mirifica lume a Peștilor și creează un produs, o idee sau un serviciu deosebit.

Saturn rx în Vărsător, guvernatorul Lunii Pline în Capricorn, în trigon cu Mercur în Gemeni ajută la luarea unei decizii care în ultimele 3 săptămâni a fost analizată, amplificată și redusă la numitorul ei comun în repetate rânduri. Fiind vorba despre o idee mai veche, a fost nevoie de o perioadă de dospire înainte ca primul demers să fie făcut. De acum înainte va fi doar responsabilitatea noastră să avem grijă ca aceste acțiuni să nu fie în van și să ne păstrăm direcția pe care Saturn a trasat-o deja.

Marte în Leu în opoziție cu Saturn rx în Vărsător lasă să se vadă o latură mai puțin acceptată a naturii umane, aceea a intransigenței și rigidității, dublată de un complex al puterii și autorității. În spatele discursului aparent inofensiv și jovial vom detecta voințe puternice, intimidare, dușmănie, invidie și snobism, iar răspunsul cel mai înțelept la o provocare de asemenea magnitudine este observarea nepărtinitoare și acceptarea plină de compasiune.

Venus în Rac fără aspecte nu poate ajuta la conectarea intimă a sufletelor și nici la o refacere a echilibrului relațional. Amintirile și trecutul ne pot influența viitorul doar dacă le dăm voie să ne invadeze spațiul interior și să ne coloreze dispoziția de moment și intențiile. Reproșurile și șantajul emoțional sunt cărți pierzătoare în acest joc în care cu cât suntem mai siguri pe poziția celuilalt, cu atât mai suprinși vom fi de consecințele aroganței sau naivității noastre.

Duhuri și oglinzi de Adrian Stoleriu