Luna Plină în Capricorn – Secretul

Luna Plină în Capricorn (13 iulie 2022 h21:37) zădărnicește planurile ambițioase izvorâte din megalomanie, obsesia puterii și frica de schimbare, răsturnând în mod dramatic cariere, relații și valori perimate. Marcând una din bornele tranzitului saturnian, Luna Plină în Capricorn reprezintă un punct de cotitură pe drumul marcat de destin încă de la început, reluând o temă complexă a cărei desfășurare se întinde pe mulți ani în trecut și în viitor.

Luna Plină în Capricorn conjunctă cu Pluton rx expune un secret personal sau de familie pe care am fi preferat să nu îl cunoaștem sau să nu îl dezvăluim niciodată, și care completează tabloul deja complicat al relațiilor și legăturilor emoționale. De la dorință și pasiune la ură și dispreț, de la maniacalitatea compulsiei la posesia afectului, de la opacitatea dominatorului la umilința, rușinea și vinovăția dominatului, registrul plutonian ne servește o porție abundentă de consecințe inevitabile ale ignoranței, nepăsării și rigidității noastre.

Mercur în Rac în opoziție cu Luna Plină în Capricorn instigă la mărturisiri spontane care acționează ca un bumerang pentru cei ce vor să își liniștească sau să își ușureze conștiința, crezând că prin aparenta sinceritate vor câștiga bunăvoința, înțelegerea sau simpatia celorlalți. În realitate șocul confesiunilor va dinamita și ultima fărâmă de încredere pe care se clătina deja zona de confort, prăbușită în trădare, dezamăgire și suferință.

Saturn rx în Vărsător, guvernatorul Lunii Pline în Capricorn, în trigon cu Venus în Gemeni, cere dovezi clare ale unui angajament asumat oficial sau verbal ale cărui clauze par a se schimba în funcție de dorințele și capriciile de moment. Fără o alegere care să elimine tentația posibilităților și potențialului, nu putem inspira seriozitate și stabilitate, fiind lăsați în urmă de cei care își doresc să știe pe cine și pe ce se pot baza în călătoria vieții.

Deși Saturn iese din retrogradare la sfârșitul lui octombrie, toate eforturile noastre de maturizare și consolidare contribuie la ultima etapă a tranzitului saturnian prin Vărsător, cea în care vom fi testați și verificați. Refuzul, ignoranța și orgoliul nu sunt motive acceptabile pentru a ieși basma curată dintr-o încercare dificilă și regretele târzii nu vor schimba cu nimic nici rezultatul, nici urmările propriilor acțiuni.

Studiu despre incoștient de Botezatu Petru