Luna Plină în Berbec – Rădăcini conflictuale

Luna Plină în Berbec (20 octombrie 2021 h17:56) separă ceea ce este al meu de ceea ce este al nostru și pune presiune pe rezolvarea imediată a ambiguităților interpersonale. Impulsul de a evada și de a ne rupe total de persoanele a căror prezență trezește emoții puternice și compulsive este contracarat de tendința naturală a omului către formarea de legături sociale, romantice, erotice, de afaceri și de familie.

Luna Plină în Berbec în opoziție cu Marte în Balanță face dificilă menținerea echilibrului afectiv și creează cadrul ideal pentru a ne manifesta simțămintele în cel mai autentic și nefiltrat mod. Situațiile din prezent au puternice rădăcini conflictuale care îngreunează perspectiva obiectivă și discernământul, iar potențialul de trăiri explozive este maxim. Convingerea că mă descurc și singur(ă) este demontată de nenumăratele coincidențe, semne și întâmplări care au rolul să ne deschidă ochii asupra unei realități personale abia intuită sau complet inconștientă.

Luna Plină în Berbec în careu cu Saturn în Vărsător limitează acțiunile rapide și energice, permițând o foarte îngustă paletă de opțiuni care ne aduce față în față cu trecutul, fricile și slăbiciunile noastre. Atitudinea indiferentă sau arogantă înrăutățește inutil atmosfera generală și întârzie soluționarea unei probleme care depășește granițele personale. Fiecare ieșire infantilă este taxată dur și nemilos de viață și de cei din jur, a căror răbdare a ajuns la capăt.

Marte în Balanță, guvernatorul Lunii Pline, în trigon cu Jupiter în Vărsător, caută soluții logice la problemele inimii și consolidează prietenii și alianțe care să ne ofere libertate de expresie și de comportament conform naturii noastre. Diplomația, atenția la celălalt și tactul sunt cărți câștigătoare în aceasă lume a aparențelor. Marte conjunct Soarele în Balanță cântărește foloasele pe care anumite relații ni le aduc și calculează posibilitățile de creștere ale acestora.

Mercur în Balanță în sextil cu Venus în Săgetător caută răspunsuri în orizonturile îndepărtate ale ființei, conștiinței și spiritualității, și propune o abordare complexă și îndrăzneață. Identificarea elementelor și temelor suprapersonale este primul pas făcut în direcția unei interpretări bazată nu doar pe fapte, ci și pe simboluri și imaginație intuitivă. Procesul de explorare este un mijloc de auto-cunoaștere ale cărui etape sunt chiar straturile profunde ale sufletului cu nenumăratele lui ramificații trecute și viitoare.

Ilustrație de Marinela Boicu