Full Moon in Libra - The Thorn

Luna Plină în Balanță – Spinul

Luna Plină în Balanță coincide cu echinocțiul de primăvară, adică cu intrarea Soarelui în primul semn zodiacal, Berbecul, și începutul anului sezonier. Noul capitol care este pe cale să fie scris în viața noastră de cuplu și socială se află sub auspiciile favorabile ale conștiinței de sine care, poate pentru prima dată, ne determină să fim atente mai mult la nevoile și dorințele noastre decât la ale celor din jur.

Venus în Vărsător, guvernatoarea Lunii Pline în Balanță, face un sextil cu marele benefic Jupiter în Săgetător și aspectul favorabil se traduce printr-o reînnoită filosofie de viață și un optimism sănătos. Găsirea scopului și sensului personal duce către o recunoaștere a necesității de a trăi viața conform standardelor și valorilor proprii și de a nu ne pierde în fața celor care au o atitudine rigidă și o gândire materialistă. Definiția succesului și fericirii se găsește în dicționarul propriu ale cărui cuvinte spun povestea vieții noastre. Experiența personală și înțelegerea profundă sunt mai prețioase decât opiniile celor care încearcă să ne contamineze cu fricile lor.

Venus în careu cu Marte în Taur dezvăluie un conflict major între noi și cei cu care avem legături emoționale, fiecare tabără menținându-și poziția și refuzând compromisul. A ne exprima liber și autentic devine deviza de pe stindardul cu care ne înarmăm atunci când urmează să conversăm cu persoane a căror inflexibilitate psihică se traduce prin refuzul constant de a asculta, a lua în considerare și a colabora. Supraviețurea și acumularea de bunuri sunt principalele preocupări ale partenerilor și companionilor noștri.

Mercur rx în Pești în careu cu Jupiter în Săgetător ne lasă cu impresia că anumite gânduri și planuri au mai fost prezente în mintea noastră, însă ceea ce este diferit față de trecut este încrederea în viitor și în posibilitățile pe care acesta ni le va aduce. De fiecare dată când depășim o problemă sau o vedem cu alți ochi întregul nostru orizont interior se mai lărgește puțin și putem cuprinde cu ochii minții mai mult din structura arhetipală a lumii.

Mercur în sextil cu Saturn în Capricorn ne ajută să cimentuim noua noastră înțelegere și să folosim resursele abia descoperite în consolidarea vieții noastre. Unele conversații se transformă în adevărate lecții de maturitate și responsabilitate, iar cei care au rămas în urmă la aceste capitole descoperă că sunt consecințe pe care nu le pot controla și adapta. Tendința de a evada din situații constrângătoare și de a ocoli subiecte delicate este privită ca o confirmare a abaterii de la principiile morale și naturale ale condiției umane.

Venus, Raffaello Sanzio, 1483–1520