Luna Plină în Balanță – Parada

Luna Plină în Balanță (16 aprilie 2022, h21:24) implică o decizie pe termen lung ale cărei consecințe sunt deocamdată neluate în serios. Nevoia de a păstra o anumită imagine despre noi sau de a menține un aparent control ori echilibru împiedică o abordarea realistă și concretă, făcând din procesul mental o paradă de impresii și păreri personale insuficient prelucrate. Orgoliul motivează comportamentul haotic și umflă peste limite un ego fragil și imatur.

Luna Plină în Balanță în trigon cu Saturn în Vărsător ne oferă șansa unei conversații în care argumentele au la bază logica faptelor și o precauție sănătoasă. Maturitatea și experiența de viață sunt aliații unei perspective practice și moderate, însă succesul acestui schimb de idei depinde în totalitate de disponibilitatea fiecăruia de a renunța la un model de gândire învechit și bazat pe dorința de fi acceptat, validat și plăcut de ceilalți.

Venus în Pești, guvernatoarea Lunii Pline în Balanță, în sextil cu Mercur în Taur, face nenumărate scenarii posibile pentru viitor și caută resurse de timp, bani sau interioare pentru a-și transforma visele în realitate. Capcana este să credem că ceea ce avem acum la dispoziție va rămâne așa și în viitor și că drumul pe care îl vom parcurge va fi identic cu cel pe care îl vizualizăm în prezent. Condițiile actuale nu ne sunt garantate și peste o jumătate de an, când vom începe să trăim ceea ce acum se vede ca un miraj frumos.

Venus conjunctă cu Jupiter în Pești (23 aprilie – 2 mai) ajută fie la o interacțiune plină de compasiune și de înțelegere pentru cel de lângă noi, fie la o idealizare masivă a capacităților de salvator și, implicit, la pierderea șansei de a trăi la un nivel profund durerea cauzată de rănile prin care condiția noastră umană să poată fi mântuită și recâștigată. O șansă uriașă de vindecare poate fi foarte ușor irosită din cauza ignoranței și a confuziei care se naște din credulitate și naivitate, precum și din comoditate sau superficialitate intelectuală.

Venus conjunctă Neptun în Pești (25 – 30 aprilie) ne arată o relație arhetipală construită pe un fundament ireal, inexistent, și pe fantasmagoriile unei minți slabe sau insuficient dezvoltate. Scenariul construit în jurul acestui nucleu a stat mereu la baza interacțiunilor noastre și a așteptărilor care ne-au alimentat visele, decepțiile și renunțările. Arhetipul dionisiac, în ipostaza lui pozitivă, este sacrificiul în numele unei transformări la nivel personal și colectiv, iar în cea negativă este minciună, uzurpare și pervertire a adevărului.

Odaliscă cu mărgăritare de Theodor Aman