Luna Plină în Balanță – Marea Cumpănă

Luna Plină în Balanță (8 aprilie 2020 h05:34) corectează greșelile de destin și derapajele familiale camuflate sub haina uitării și a secretomaniei aducătoare de nevroze, complicații și tulburări emoționale. Nevoia de dreptate și echilibru, specifică semnului Marii Cumpene, se izbește de tendințele egocentriste care ne transportă înapoi în lumea primordială a începutului vieții și conștiinței, rezultând o confruntare în care mănușile de dantelă și cele de box devin instrumente ale tactului sau impulsivității.

Careul Lunii Pline cu Jupiter în Capricorn lovește într-un complex cu puternice ramificații în formarea propriei identități, și anume cel patern. Tatăl ca simbol al puterii, autorității și siguranței devine în acest context un slab reprezentant al fricilor și pulsiunilor inconștiente care țin de latura animalică și teritorială. Oricât de injust ni s-ar părea ceea ce se întâmplă la nivel personal și colectiv, Kairos (timpul potrivit) a decis ca anumite aspecte ascunse privirii și înțelegerii noastre să fie devoalate în public și dezamorsate definitiv. Furia reprimată provocată de nedreptățile constante iese la suprafață sub forma unei mărturisiri șocante sau a unui episod cathartic spontan.

Venus în Gemeni, guvernatoarea Lunii Pline, și-a început lunga călătorie de două luni prin semnul mobil și în două minți al lui Hermes (Mercur). Constant aflată la cheremul capriciosului zeu, Venus își va da toată silința să aleagă între două adevăruri, două persoane, două scenarii, pendularea culminând cu perioada ei de retrogradare de 40 de zile (13 mai – 26 iulie). În căutarea ei chinuitoare zeița nu își va putea folosi resursele native, adică grația, farmecul și frumusețea, ci va fi nevoită să sa bazeze pe rațiune, claritate mentală și argumente demonstrabile.

Trigonul dintre Venus în Gemeni și conjuncția Marte-Saturn în Vărsător semnalează începutul unui nou mod de relaționare, bazat mai puțin pe simpatii personale și aprecieri îndoielnice și mai mult pe loialitate, integritate și adevăr. Oricare ar fi relația noastră cu aceste noțiuni, în următoarele 60 de zile va trebui să facem față unor schimbări radicale și extreme care încep cu noi înșine. Sinceritatea glacială a semnelor de aer va funcționa ca o precondiție a tuturor raporturilor interumane, iar cei mai vulnerabili sunt cei a căror mentalitate rigidă refuză să se adapteze momentului prezent, cu toate provocările și incertitudinile aferente, tributari unei realități deja inexistente.

Mercur în Pești în sextil cu Jupiter în Capricorn ne ajută să formulăm în termeni simpli și pragmatici un adevăr ieșit din profunzimile sufletești. Dovezile care ni se cer pentru a ne susține teoria nu pot fi livrate decât de divinitate, iar semnele evidente pe care ni le trimite constituie o bază solidă pentru următoarea etapă. Sincronicitatea ca fenomen metafizic este oglinda realității suprasensibile în care sunt reflectate cauzele intrapsihice ale tuturor evenimentelor și experiențelor umane.

Ideea constantei necunoscute, Siegfried Zademack, 2002