Full Moon in Libra - Loophole

Luna Plină în Balanță – Fisura

Luna Plină în Balanță urmează calea deschisă acum o lună de către sora ei geamănă care ne avertiza că săgeata lui Eros, fiul Afroditei/Venus, se transformă în spin ce taie adânc în carnea sufletului. O explozie de afecte, de la furie la tristețe și înapoi, colorează reacțiile amoționale puternice pe care abia le putem stăpâni mulțumită intervenției lui Saturn, marele opritor.

Careul cu acesta din urmă face ca trecutul cu ale lui experiențe dificile să reînvie în imagini interioare ale căror greutate să ne aducă aminte de fragilitatea și neputința noastră în fața unor forțe care uneori amenință să ne înghită sau să ne strivească. Familia și partenerii de viață comunică în inconștientul nostru fără ca noi să bănuim măcar existența unui dialog inaudibil și care ne transformă în spectatori încremeniți în bucle temporale care se repetă într-un cerc continuu.

Promisiunea eliberării primită de la Jupiter rx în Săgetător prin sextilul, respectiv trigonul la cele două luminarii, este repede uitată în fața verdictului definitiv al legii saturniene: ce a fost nu se mai poate schimba, ce s-a întâmplat rămâne înscris pe vecie în memoria celulei umane și temporale. Lumina optimismului și a speranței pălește în fața întunericului realității, iar orbecăirea noastră ne duce din ce în ce mai departe de fericirea făgăduită în Grădina Raiului.

Venus, guvernatoarea Lunii Pline în Balanță, își schimbă semnul și părăsește apele nesfârșite ale Peștilor pentru a pătrunde pe câmpul de război al Berbecului. Cu coiful pe cap, avându-l alături pe mesagerul Mercur/Hermes, zeița mândră caută răzbunare pentru afronturile aduse iubirii și vieții. Între 1 și 15 mai careul ei cu Saturn în Capricorn va intensifica drama ascunsă în povești de dragoste neîmplinite, în relații nesatisfăcătoare și în dinamici familiale cu iz de karmă și de putred.

Ea, Yoann Lossel