Luna Plină în Balanță – Equilibrium

Luna Plină în Balanță (28 martie 2021 h21:48) strânge laolaltă toate cele 7 planete tradiționale și dă formă unei configurații astrologice complexe numită zmeu, adică o piramidă de aer și una mixtă aer-foc, stabilizate de axa opoziției dintre Luna în Balanță și perechea Soare-Venus în Berbec. Lipsa elementului pământ poate sugera fie un slab simț practic, fie un moment de bun augur pentru o schimbare a mecanismelor gândirii.

Marea piramidă de aer între Luna în Balanță, Saturn în Vărsător și Marte-Nodul Nord în Gemeni evidențiază abilitatea de a pune în cuvinte concepte, idei și teorii și de a comunica limpede nu doar ceea ce gândim, ci și ceea ce simțim. Ambivalența comportamentului sedus de extreme obosește și zădărnicește în cel mai înalt grad bunele intenții, planurile și nevoia de armonie, iar metodele cunoscute nu dau rezultate. Abordarea radicală, saturniană, este singura care poate pune capăt unei situații/relații ce ne tulbură și ne ademenește cu false promisiuni.

Piramida mixtă între Saturn în Vărsător, Marte-Nodul Nord în Gemeni și Soare-Venus în Berbec formează coada zmeului și partea care, prin mobilitatea ei, echilibrează întregul. Inițiativele, acțiunile și hotărârile au succes doar dacă ceea ce se urmărește este dorința sinceră de a progresa și nu epatarea de dragul vanității și superficialității. Imaginea de sine pe care o vedem reflectată în ochii celorlalți este una dintre multele oglinzi prin care adevărata noastră personalitate ni se dezvăluie și depinde doar de noi cât de receptivi suntem la ceea ce nu trăim conștient.

Marte în Gemeni în careu cu Mercur în Pești încurcă ițele gândirii dacă aceasta nu se are decât pe sine drept sursă unică a concluziilor și raționamentelor. A crede că schimbarea este ușoară și că de data aceasta lucrurile vor fi diferite doar pentru că ne dorim este calea cea mai sigură de a repeta un tipar ce nu poate fi descris altfel decât toxic și chiar periculos. Fantezia care alimentează în secret poftele carnale, romantice sau ambițiile arzătoare își are tentaculele adânc înfipte în partea cea mai vulnerabilă, mai naivă și mai de bună-credință a sufletului și maschează în mod abil închisoarea mentală în care ne învârtim de ani buni ca într-un labirint.

Marte în Gemeni în trigon cu Jupiter în Vărsător primește o doză extra de optimism dacă și numai dacă alege realitatea în locul născocirilor și adevărul în locul eschivei. Orice evitare a momentului eliberator este un semn clar al intențiilor și simțămintelor, și orice refuz de a accepta ceea ce se află în fața ochilor este participare benevolă.

Transcendență de Gavrilean Dragoș