Luna Nouă în Vărsător – Libertatea personală

Luna Nouă în Vărsător (1 februarie 2022 h07:45) face loc unui nou nivel de independență emoțională, conform cu realitatea pe care am început să o construim din decembrie 2020. Contemplarea trecutului și înțelegerea evenimentelor de atunci prin prisma adultului de acum ajută intelectul să rearanjeze și să reordoneze o serie de concepte care vor schimba radical modul în care simțim și ne comportăm, cum gândim și acționăm.

Luna Nouă în conjuncție cu guvernatorul ei, Saturn în Vărsător, subliniază iminența unei metamorfoze necesare din perspectiva sufletului în căutarea adevărului și libertății personale. Verigile slabe din atașamentele și fanteziile noastre se rup brusc și fără posibilitatea reparării, lăsându-ne pentru o clipă să atârnăm deasupra abisului creat prin destructurarea iluziei. Fragmentele de personalitate și energiile reziduale creează inițial un haos afectiv care capătă sens doar sub lupa atentă și metodică a unui cunoscător.

Marte conjunct Venus în Capricorn se îngrijește și de nevoile noastre pragmatice, nu doar de cele sentimentale și relaționale. Tot ceea ce nu este util, clar și cu efect pe termen mediu și lung nu este considerat a fi parte importantă în elaborarea planurilor viitoare. Seriozitatea și succesul, maturitatea și gestionarea responsabilităților sunt condiții esențiale atât în problemele inimii, cât și în cele lumești. Demonstrațiile fără dovezi practice sunt echivalate cu jocurile unor copii și tratate ca atare, nelăsând nici o impresie durabilă asupra celorlalți.

Jupiter în Pești în sextil cu conjuncția Marte – Venus în Capricorn găsește suficiente motive și resurse pentru a căuta sensurile mai adânci ale experiențelor trecute și prezente, creând un tablou mai nuanțat al vieții noastre. Calități precum compasiunea, omenia, deschiderea către spiritualitate, religie sau filosofie, acceptarea defectelor și a sacrificiului în numele expansiunii personalității și conștiinței, fac ca pierderea inocenței și a sentimentului de atotputernicie să fie mai puțin o tragedie și mai mult o victorie.

Mercur rx conjunct cu Pluton în Capricorn coboară nivelul mental până la cele mai profunde straturi ale inconștientului, unde își au sălașul complexele de putere, de superioritate și cel patern. Întâlnirea cu imaginile arhetipale, fie în vise sau reverie, fie în psihoterapie sau în proiecție, poate fi reparatoare doar dacă suntem dispuși să admitem pierderea și să suferim conștient, vindecând astfel nu doar o parte din durerea noastră, ci și din cea a celor care am fost.

Artă de Unțanu Maria