New Moon in Aquarius - Liberation

Luna Nouă în Vărsător – Eliberarea

Luna Nouă în Vărsător promite clarificarea cognitivă necesară procesului de vindecare interioară. Perspectiva asupra reacțiilor emoționale și verbale este una adânc înrădăcinată în moștenirea psihologică a familiei din care provenim, iar înțelegerea acestor dinamici rigide și extenuante este primul pas către eliberarea mult dorită. În ciuda detașării mentale și a încercării de dezidentificare cu părțile noastre disociate (copil, adolescent, tânăr, adult), suntem trași înapoi către începuturile mai puțin favorabile sau chiar dramatice ale vieții extrauterine.

Sextilul între tripla conjuncție Lună-Soare-Mercur în Vărsător și Marte în Berbec nu acționează ca un bun sfătuitor, ci mai degrabă ca o concluzie la care ajungem și pe care o considerăm corectă, pregătindu-ne să acționăm rapid și fără ezitări. În realitate procesul mental ne este scurtcircuitat de mecanismele de apărare și de emoțiile puternice pe care acesta le activează, regresând către stadiile imature ale vieții noastre.

Din fericire sextilul între Luna Nouă în Vărsător, Mercur și Jupiter în Săgetător ne protejează de propriile noastre impulsuri auto-distructive și ne încurajează să găsim soluția optimă pentru noi, oferindu-ne sfaturi adecvate situației care ne echilibrează. Filosofia și direcția de viață sunt resursele pe care putem conta și pe care e important să ni le amintim atunci când suntem provocați din exterior să acționăm nesăbuit și la cald.

Guvernatorul Lunii noi, Saturn în Capricorn, face un careu larg cu Marte în Berbec, parcă sfidându-ne să ne rupem de trecut în încercarea noastră de a obține libertatea totală. Vocea înțelepciunii, Jupiter în Săgetător, temperează excesul de zel al nesăbuitului Marte în Berbec și ne deschide ochii asupra pericolelor pe care deciziile noastre neinspirate și alimentate cu furie și frustrare le pot declanșa.

Venus în Capricorn se desprinde din brațele puternice ale iubitului ei etern, Marte, și ne aduce aminte că relațiile și iubirea au nevoie și de responsabilitate, maturitate și seriozitate, nu doar de atracție carnală, dorință și plăceri. În curând vom începe să punem preț pe ceea ce oferim, pe timpul și pe energia noastră, iar interesul romantic va trece mai întâi prin filtrul pragmatismului și al realismului. Jurămintele pătimașe și promisiunile pentru eternitate nu ne mai impresionează la fel de mult, făcând loc unui comportament rezervat și solitar.

Salvarea de Marc Fishman