Luna Nouă în Vărsător – Câmpul de rezonanță

Luna Nouă în Vărsător reprezintă nu doar un început, ci o continuare a unui proces sau proiect pe care l-am ținut departe de ochii lumii și de preocupările noastre zilnice. În ciuda blocajelor anterioare, a lipsei de timp sau de încredere, reușim de această dată să coagulăm ideile și fragmentele de informație într-o formă mult mai accesibilă care poate fi și comunicată, și imaginată. Reținerile de până acum se risipesc ca ceața în lumina conștiinței, făcând posibilă această acțiune îndrăzneață pe care am amânat-o cât de mult am putut.

Saturn în Capricorn, guvernatorul acestei Luni Noi, se bucură de singurătatea și izolarea-i caracteristică, nealiniindu-se cu nici una dintre planete și contemplând elementalul htonian care stă la baza structurii materiei. În mai puțin de un an viitorul va lua forme atât de complexe și de neobișnuite chiar și pentru cele mai avantgardiste creiere, iar matrixul atomic și molecular va fi schimbat radical și ireversibil.

Luna Nouă în conjuncție cu Mercur în Vărsător garantează fluxul continuu de inspirație și originalitate, creând un adevărat câmp de rezonanță mental care ne permite să descifrăm ceea ce până acum era doar o imagine încețoșată și amorfă. Ecranul computerului cerebral oglindește cu precizie și fidelitate o probabilitate futuristică calculată matematic în ultimele luni. Conceptele inovatoare merită cântărite și analizate indiferent de cât de imposibile par a fi în prezent, căci în sezonul Vărsătorului surprizele și schimbările bruște nu vor lipsi din meniul săptămânal.

Marte în Săgetător în sextil cu Luna Nouă și Mercur în Vărsător asigură combustibilul necesar acestui demers curajos care peste 3 săptămâni va deveni parte din arsenalul nostru profesional, material sau financiar. Pe ultima sută de metri este necesar să punem la punct detaliile cele mai importante: cadrul în care se desfășoară activitatea și scopul acesteia. Focul marțian răspândește o lumină îmbibată cu cele mai înalte principii și cele mai nobile intenții, încălzind spiritele confuze și regăsind o direcție pierdută.

Venus în Pești în careu cu Marte în Săgetător ațâță idealismul mult încercat al firilor visătoare, creând o breșă în filosofia noastră de viață sau în proiecțiile hiperrealiste care peste 3 săptămâni vor sucomba sub greutatea de pământ a responsabilităților și dificultăților inerente noului. Sextilul diafanei Venus cu Jupiter în Capricorn ne apropie de dimensiunea pragmatică și repetitivă a existenței lipsită de vraja reveriei consumatoare de timp și de resurse, punând presiune pe ambiguitatea specifică semnului de apă.

Artă de Ernst Fuchs