New Moon in Taurus - Resources

Luna Nouă în Taur – Resursele

Luna Nouă în Taur stabilizează poziția sau rangul pe care l-am obținut cu greu, cu multa muncă și sacrificiu personal. În următoarele 5 luni, până la sfârșitul lui septembrie, ne vom ocupa cu întărirea strategică și calculată a statutului cu care vrem să fim identificați de către societate. În ochii celorlalți insistența cu care ne-am urmat scopurile, în ciuda tuturor dificultăților apărute, ne transformă în ființe semi-divine cu puteri aproape supraomenești. În ochii noștri suntem rezultatul experiențelor de viață, a lipsurilor și deprivărilor care ne-au modelat încă din primele ore de existență.

Saturn rx în Capricorn în trigon cu Luna Nouă în Taur ne menține atenția trează și continuăm să facem calcule, căutând să valorificăm resursele pe care le avem la dispoziție. Calitatea este valoarea intrinsecă pe care o plasăm deasupra tuturor celorlalte valori, iar costul final nu depășește mulțumirea avută. Dorințele și satisfacerea lor sunt controlate de o atitudine matură și conștientă care nu ne permite să ne facem planuri pe termen lung bazându-ne pe plăcerile trecătoare ale simțurilor.

Venus în Berbec, guvernatoarea Lunii Noi, face un careu cu Saturn rx în Capricorn, aducându-ne aminte de relațiile turbulente și impulsive în fața cărora am pierdut controlul și pe care le-am tolerat. Aproape de finalul lunii mai Venus va reuși să consolideze ceea ce în prezent se desface în bucăți din ce în ce mai mici. Regulile pe care Saturn le impune într-o anumită dinamică interpersonală sunt de fapt și regulile după care joacă această persoană în interiorul psihicului nostru, a cărui funcție de identificare inconștientă cu agresorul conduce la autodistrugere și violență.

Jupiter rx în Săgetător în trigon cu Venus și Mercur în Berbec ne ajută să ne orientăm către idei mai vechi pe care să le șlefuim și să le prezentăm lumii în august – septembrie. Aspirațiile noastre capătă astfel o formă nouă, iar rezultatul eforturilor interioare se va vedea odată cu venirea toamnei. Până atunci este indicat să călătorim, să studiem și să filosofăm, să îmbrățișăm ceea ce este necunoscut și diferit și să ne conectăm la ritmul interior al vieții divine. Informațiile pe care s-a așternut praful sunt curățate și utilizate într-o manieră personală și unică și vor juca un rol esențial în evoluția noastră viitoare.

Opoziția dintre Jupiter rx în Săgetător și Marte în Gemeni atinge o coardă sensibilă atât la nivel de societate, cât și individual. Pierderea din vedere a unor scopuri ample, care să aibă în centru comunitatea și dezvoltarea acesteia pe termen lung, a condus în timp la o schismă principială, ideologică și educațională ale cărei crăpături amenință să ne înghită pe toți. Mobilizarea comună este singura armă pe care individul o are în fața unui sistem arbitrar, abuziv și despotic. Conștiința universală care trăiește în noi toți și somnul acesteia vor face ca talerul Binelui să depindă de o adiere de vânt.

Artă de Rebecca Yanovskaya