Luna Nouă în Taur – Plăcile tectonice

Luna Nouă în Taur (30 aprilie 2022 h23:27) în conjuncție cu Uranus favorizează apariția elementului surpriză care a stat încapsulat în inconștient și a creat un scenariu aparent logic, extrem de confortabil și liniștitor. Plăcile tectonice din rezervorul inepuizabil al adâncimilor sufletești se mișcă și efectul acestor schimbări profunde este descoperirea unor sentimente, comportamente și intenții mascate și motivate corespunzător.

Luna Nouă în Taur în sextil cu Marte în Pești îmbină răsfățul cu vindecarea și construiește o punte între senzație și emoție, pe care putem păși fără teamă și nesiguranță. Blândețea, gingășia, compasiunea, îmbrățișările, atingerile și plăcerile compensează pentru șocul și violența cu care sar în aer mecanisme de apărare, condiționări și perspective mult prea înguste. Încorporarea experiențelor noi și adevărurilor evidente se face treptat, cu grijă și atenție, iar lărgirea cadrului mental are ca efect o mai realistă și potrivită relație cu noi înșine.

Venus în Pești, guvernatoarea Lunii Noi, în conjuncție cu Jupiter, convertește surpriza inițială într-o manifestare ușor exagerată, însă autentică. Acceptarea importanței pe care o persoană a avut-o în viața noastră și a principiilor și valorilor asociate cu aceasta face ca nevoile noastre relaționale și spirituale să capete un nou sens. Conștientizarea sentimentelor, chiar dacă prin amplificare sau idealizare, ne constrânge să includem în spațiul psihic trăiri și experiențe afective și romantice de mare folos pentru creșterea și progresul nostru.

Mercur în Gemeni în careu cu Saturn în Vărsător accentuează stările de disconfort pe care conversațiile serioase și responsabile le declanșează pe fondul unei teme sensibile, insuficient înțeleasă sau prelucrată. Jocul dublu, conștient și inconștient, al cuvintelor este expus prin răspunsurile pe care le primim în încercarea de a găsi explicații sau scuze pentru o situație îndoielnică. Reacțiile spontane și intense sunt mărturia mută a unor blocaje care ascund aspecte necunoscute ale personalității.

Mercur în Gemeni în careu cu Marte în Pești explodează într-o tiradă verbală al cărei scop este calmarea minții și restabilirea controlului, însă cu cât eforturile noastre de a (ne) convinge sunt mai mari, cu atât mai repede se destramă scenariul construit cu multă migală. Argumentele nefondate sunt vizibile prin însăși fragilitatea lor logică, iar tendința de a manipula concluziile prin apelarea la păreri subiective sau naive este un alt cui bătut în sicriul convingerilor nesănătoase.

Artă de Bakitkii Veaceslav Neculai