Luna Nouă în Taur – Natura originară

Luna Nouă în Taur (23 aprilie 2020, h05:25) recreează o părticică din natura originară a omului simplu, nesofisticat, atașat de traiul rustic și de ritmul lumii vegetale. Suprapunerea Lunii Noi peste sărbătoarea creștină a Sfântului Gheorghe, omorâtorul de balauri, reprezintă o sincronicitate ale cărei sensuri le vom descifra în următoarele câteva luni, când vom înțelege mai bine ce semnifică dragonul în simbolismul personal și colectiv.

Luna Nouă în Taur în careu cu Saturn în Vărsător limitează posibilitățile și activitățile legate de finanțe, stabilitate economică și prosperitate, îngrădindu-ne în câmpul fecund și strâmt al nevoilor stringente de ordin material și emoțional. Abundența societății civilizate, din care facem fiecare parte, își dezvăluie fața urâtă și coruptă și ne face să ne întrebăm care sunt costurile reale ale acestui așa-zis belșug. Fundația atât de importantă pentru marele arhitect al Universului se reclădește cu ajutorul spiritului inovator și avantgardist în jurul comunității și cerințelor acesteia, confirmându-ne că solidaritatea și altruismul sunt mai importante decât individualismul și egoismul care rezultă din acesta.

Venus în Gemeni, guvernatoarea Lunii Noi, face un trigon cu Marte din Vărsător și pare că și-a ales o tabără și un set de valori pe care să le aplice la vremea potrivită. În realitate suntem nehotărâți și oscilăm între două perspective care nu ne oferă ceea ce ne dorim, ci doar ne ispitesc și ne consumă energia mentală. La sfârșitul lungului ei tranzit prin semnul dual de aer, adică în prima săptămână din august, Venus ne va da răspunsul la întrebarea care plutește în eter de ceva vreme: cât de important este celălalt pentru noi?

Sextilul dintre Venus în Gemeni și Marte în Vărsător cu Mercur în Berbec ne configurează către decizii luate pe moment și mai puțin analizate, iar consecințele acestora vor fi vizibile în perioada 15 mai – 26 iunie, când vom trece în revistă elemente cheie și informații vitale care acum lipsesc din marea schemă. Experimentul social la care toți participăm este un bun exercițiu de auto-disciplină și responsabilitate atât pentru individ, cât și pentru anturajul acestuia, pregătindu-ne pentru o lume a viitorului în care nu doar binele personal contează, ci cel global, și în care tendințele egocentrice vor avea efecte dezastruoase imediate.

Luna Nouă în careu cu Jupiter în Capricorn, beneficul ale cărui cadouri sunt aproape pedepse, se observă în încrâncenarea cu care ne ținem de funcții și roluri, de posesiuni și patrimonii, nerealizând că printr-o răsturnare de destin putem fi oricând aruncați pe malul înghețat al râului Styx și lăsați în bătaia tăioasă a vântului conștiinței de sine.

Grădina deliciilor lumești, Hieronymus Bosch, 1490 – 1510