Luna Nouă în Scorpion – Joc periculos

Luna Nouă în Scorpion (4 noiembrie 2021 23:14) demontează bucată cu bucată cele mai puternice apărări pe care mintea le-a construit pentru a ne pune la adăpost de ravagiile emoțiilor intense, răvășitoare și haotice. Dorințele puternice, instinctuale, sunt negate sau refuzate de o realitate pe care nu o putem controla sau domina, oricât de subtile și rafinate ar fi tacticile de manipulare și influențare.

Marte în Scorpion, guvernatorul Lunii Noi, în conjuncție cu Luna Nouă, potențează trăirile profunde, transformatoare, și conturează o dinamică interioară complexă și dureroasă, în care suntem pe rând persecutori și persecutați. Atracția sexuală atinge un nou apogeu, iar jocul puterii devine un joc mortal și periculos. Adaptarea și acceptarea par în acest moment scopuri imposibile, iar ceea ce trăim ne disecă sufletul cu precizia unui chirurg bine pregătit.

Luna Nouă în Scorpion în careu cu Saturn în Vărsător se lovește de limite personale și de restricții pe care nu le putem controla. Acțiunile și deciziile celorlalți sunt complet în afara razei noastre de influență, motiv pentru care frustrarea și suferința cresc direct proporțional. Așezarea pe o structură diferită, mai realistă și mai simplă, poate genera în timp o mai bună priză la dimensiunea concretă a existenței și mai puține crize personale.

Marte în Scorpion în careu cu Saturn în Vărsător respinge ideea de putere suprapersonală și încearcă prin toate mijloacele să obțină ceea ce își dorește mai mult decât orice. Ambiția și voința sunt insuficiente în acest context astral, iar lecția pe care o primim este una a smereniei și modestiei, răbdării și regulilor. Ciocnirea violentă dintre cei doi malefici, în propriile semne, lasă urme adânci pe stratul fragil al egoului și îl forțează să își recunoască propriile slăbiciuni.

Mercur în Balanță în trigon cu Jupiter în Vărsător caută armonie și înțelegere într-o dispută care nu permite negocieri sau luarea de prizonieri. Principiile înalte pălesc în fața unui torent de afecte brute, animalice, ascunse prea mult timp în cotloanele personalității, iar tentativele de împăcare sau de echilibrare curând vor deveni o amintire ce va provoca furie și resentimente.

Venus în Capricorn în sextil cu Mercur în Balanță și Marte în Scorpion este atentă la ce se întâmplă în culise, urmarindu-și propriile interese și căutând să se alieze cu cel mai puternic. Concentrarea pe scopurile profesionale și pe colaborările strategice pot fi modalități de ajustare la o nouă realitate, una în care reacțiile infantile și toanele sunt taxate prin observații dure și pierderi semnificative de oportunități.

Lebăda neagră de Mihaela Știrbu