Luna Nouă în Scorpion – Capcana primitivă

Luna Nouă în Scorpion (15 noiembrie 2020 h07:07) omoară și ultimele energii reziduale ale complexelor sexuale sau de putere care au stat timp de luni, ani sau decenii între noi și adevărul strâmb, neidealizat al realității vieții noastre. Strategiile de supraviețuire, construite instinctiv în jurul mecanismelor de apărare arhaice, cedează în fața nevoii de vindecare profundă cerută de corp, suflet și spirit și eliberează din capcanele lor primitive părți din întregul originar de care abia ne mai aducem aminte.

Luna Nouă în Scorpion în sextil cu Jupiter și Saturn în Capricorn ușurează tranziția între vechi și nou, inconștiență și asumare, suferință oarbă și destin personal. Ultimele cărămizi adăugate noii fundații reprezintă și primele semne ale unui capitol diferit, scris în acord cu voința și legile divine și debarasat de superstiții și așteptări egotice. Tăria sufletească nu vine niciodată din dominarea și manipularea oamenilor și sentimentelor, ci din acceptarea umanului alungat de timpuriu din grădina fericirii și căzut în dizgrație într-o lume a fricilor, fantasmelor și falsului.

Marte în Berbec, guvernatorul Lunii Noi în Scorpion, revine în mers direct în aceeași zi, activat de un orologiu cosmic ce măsoară calitatea, și nu cantitatea timpului. Opoziția cu Venus în Balanță, deși separantă, sfârșește o idilă sau o încercare de reconciliere în numele amabilității, al dreptății sau al unor valori personale. Inutilitatea demersului este mai evidentă ca niciodată, iar răspunsul pe care îl anticipam nu vine deloc sau ajunge la noi altfel decât l-am fi dorit.

Mercur în Scorpion urmărește din umbră actorii care, ca la un semn nevăzut, încep să danseze pe o muzică ce trezește în noi disperarea, tristețea și tânguirea. Pentru o fracțiune de secundă am vrea să împărtășim profunzimea trăirilor, însă decidem în ultimul moment că e mai înțelept și mai precaut să nu divulgăm din secretele bine păzite și păstrate în adâncul nostru. Încet încet mintea noastră se va orienta către scopurile practice și va lăsa în urmă amintirea unei slăbiciuni fulgurante.

Venus în Balanță în careu cu Jupiter și Saturn în Capricorn este provocată să facă față unor încercări ce îi testează diplomația, abilitățile și manierele-i curtenitoare. Prinsă la mijloc între dorința de a-și păstra imaginea perfectă intactă și necesitatea de a colabora cu persoane dificile, problematice și deloc impresionate de amabilitatea venusiană, frumoasa zeiță va trebui să își calce pe mândrie și să dea dovadă de smerenie, înțelegere și răbdare.

În Valea Umbrelor, Howard Pyle, 1902