Luna Nouă în Săgetător – Terra Incognita

Luna Nouă în Săgetător (14 decembrie 2020 18:16) traversează cele trei tărâmuri ale realității fizice și ne transportă într-o lume în care reperele și indicatoarele sunt relicve ale unui trecut ce vrea să ne înghită ca pe profetul Iona. Balena trezită din abisul inconștientului caută să stingă și să distrugă toată înțelepciunea și să ne arunce în hăurile periculoase ale compulsiilor, obiceiurilor și fricilor ancestrale. O nouă formă de cunoaștere, provenind din realitatea ascunsă și nu din curiozitatea intelectuală, își face drum încet către percepția noastră, modelând o nouă lume și un nou înțeles.

Luna Nouă în Săgetător în trigon cu Marte în Berbec surprinde prin rapiditatea cu care acțiunile noastre nasc consecințe greu de anticipat, însă și mai greu de controlat. Efectul de fluture ajunge înapoi în timp, modificând nu doar condițiile inițiale ale unui proces intergenerational, ci și viitorul ale cărui culori strălucesc în nuanțe încă necunoscute. Între ce a fost și ce va fi este o legătură intimă ale cărei fine vibrații nu sunt sesizate decât de cei care sunt conectați în mod autentic la sursa originară.

Luna Nouă în Săgetător în trigon cu Mercur în Săgetător ajută la înțelegerea intuitivă a uriașei transformări de paradigmă mentală, emoțională și mitologică, servindu-ne drept călăuză în terra incognita, acel tărâm pe jumătate fantezie, pe jumătate realitate. Religia, filosofia, metafizica și psihologia sunt instrumentele de “navigat” pe apele necunoscute ale unei epoci ce se deschide sub semnele tulburi ale pandemiei, rasismului și informațiilor false.

Jupiter în Capricorn, guvernatorul Lunii Noi în Săgetător, face o conjuncție cu Saturn și își pregătește șederea de 13 luni în semnul Vărsătorului pe care o va începe pe 19 decembrie. Pielea de năpârcă ce a funcționat ca un scut de protecție, dar și ca un gardian, se smulge cu bucăți mari din ceea ce a constituit scheletul unei personalități false, sclavă a complexelor de putere transmise de la părinți la copii și de la cei de dincolo la cei de aici.

Venus în Scorpion în sextil cu Jupiter-Saturn în Capricorn își farmecă atât admiratorii, cât și vrăjmașii, folosindu-se de puterea-i de atracție ca de o pânză de păianjen din care doar o voință puternică protejată de divinitate poate să scape. Construindu-și în mare secret catacombele și manipulând cu mare artă sentimentele, adevărul și opiniile celorlalți, misterioasa Venus va fi înfrântă chiar înainte de momentul loviturii letale, intrând în Săgetător și rămânând fără veninul cu care își paraliza victimele.

Carl Jung, Cartea Roșie