Luna Nouă în Rac – Monocromatic

Luna Nouă în Rac (21 iunie 2020 h09:41) penetrează straturile de suprafață ale miezului egocentric, permițânt eliberarea unor tensiuni emoționale acumulate în decursul timpului și aflate la adăpostul uitării, ignorării sau evitării. Controlul este greu de atins în condițiile în care ni se aduce aminte de evenimente din trecut ce trezesc pe de o parte nostalgie și duioșie, pe de alta furie, agresivitate, rușine și resentimente. Confuzia în legătură cu relevanța acestor reveniri într-o perioadă de mult apusă se datorează dificultății de a vedea o analogie între condiția de atunci și cea de acum.

Luna Nouă în Rac în careu cu Marte în Pești adaugă un plus de iluzie și idealizare care mai mult încurcă decât ajută, creând un cadru perfect de proiecție a celor mai fanteziste dorințe și ireale scenarii. Nevoia de a te contopi cu universul, cu celălalt sau cu iubirea este un stimulent puternic ce ascunde o dependență și o nesiguranță profundă. Regresia psihică, caracteristică celor care nu și-au dezvoltat instrumentele de adaptare la realitate, ne forțează să retrăim experiențe umilitoare, nenaturale și ciudate.

Sextilul dintre Marte în Pești și perechea Jupiter rx în capricorn – Saturn rx în Vărsător ne confirmă convingerile legate de evoluția unor persoane pe care multă vreme le-am considerat prietene, aliate sau etalon. În ciuda aparentelor progrese sau stabilități materiale, oamenii fac puține schimbări interioare de durată și cu adevărat importante, preferând să inventeze scuze pentru incapacitatea sau lipsa interesului către auto-cunoaștere, îmbunătățire și creștere psihică.

Trigonul dintre Venus rx în Gemeni și Saturn rx în Vărsător ne anunță că este vremea să renunțăm la anumite relații care ne consumă inutil timpul, resursele și energia, ținându-ne blocați într-o poveste al cărei final nu va fi nicicând fericit. Angajamentele pe care ni le-am luat trebuiesc abandonate în favoarea concentrării pe procesul personal de maturizare și de acceptare a limitelor umane. Încercarea de a salva un potențial amoros contribuie la greutățile actuale care nu sunt deloc neglijabile și nici simple.

Mercur rx în Rac nu face nici un aspect, preferând să analizeze intuitiv și simbolic ceea ce obiectiv și rațional nu are nici un sens. Comportamentul și deciziile pe care le luăm sunt influențate de instinctele, complexele și evenimentele a căror urme invizibile colorează ceea ce noi în mod greșit percepem în alb și negru, monocromatic, și ne lipsim astfel de trăiri mai bogate, mai satisfăcătoare și mai pline de înțeles.

Ex Nihilo, Frederick Hart, 1978 – 1984