Luna Nouă în Pești – Vocația martiriului

Luna Nouă în Pești (2 martie 2022 h19:34) descătușează emoții și trăiri care ne aduc aminte de ceea ce înseamnă să fii om, să fii vulnerabil și să îți pese de suferința din jur. Vocația martiriului, centrală în sfera religioasă, se concretizează acum în miile de vieți aruncate pe altarul sângeros al unui zeu însetat de oroare, măcel și haos. Fața cealaltă a divinității, Tatăl Vechiului Testament, stă față în față cu fii și fiicele sale, uniți printr-un fir nevăzut și condamnați, ca Iov cel vechi, să îndure furia, cruzimea și puterea-i distrugătoare.

Jupiter în Pești, guvernatorul Lunii Noi, în conjuncție cu Luna Nouă, multiplică efectul de domino al principiilor nobile care supraviețuiesc, în ciuda agresiunilor constante, în sălașul cel mai intim al fiecărui om cu conștiință. Contrastând puternic cu violența și nebunia, Jupiter în Pești ne conectează la acel miez dinlăuntrul ființei noastre care luminează calea sufletului prin noaptea inconștientului și a barbarismului, inspirând și răspândind o mică rază de lumină și de speranță pentru cei deznădăjduiți, pierduți și oropsiți de vremuri.

Mercur conjunct Saturn în Vărsător ne îndeamnă să aderăm la valorile profund umanitare nu doar ideologic, ci și practic. Asumarea poziției și argumentarea acesteia este, mai ales în această perioadă, o datorie personală și socială pe care nu avem voie să o ratăm sau să o banalizăm. Întrebarea ‘de care parte sunt și de ce?’ deschide un dialog interior care poate continua cu membrii familiei, prietenii și apropiații noștri. Derapajele ideologice și influența nefastă a acestora asupra prihicului individual și colectiv costă nu doar vieți omenești, ci și decenii de stabilitate, prosperitate și pace.

Tripla conjuncție Venus-Marte-Pluton în Capricorn, exactă în 3 martie și activă până pe 7 martie, construiește un vârf de tensiune extrem de periculos și volatil care va lăsa urme profunde în generațiile de ieri, de azi și de mâine. Forța nimicitoare a lui Pluto, combinată cu setea de sânge a lui Marte și cu strategia rece a lui Venus, ar putea reprezenta sfârșitul definitiv al unei ere și al unui model patriarhal care a dominat cultura și civilizația ultimelor milenii de istorie.

“Înfricoșată este puterea unei idei când pune stăpânire pe sufletul unui om.” – Gala Galaction

“Puterea nestrunită comite nedreptate și suferință.” – Nicolae Mareș

“De câte ori o putere nouă țâșneste în noi, ni se tulbură sufletul ca apa unei fântâni în care s-a desfundat un izvor nou.” – Lucian Blaga

Armata noastră, protectorii noștri de Maria Primachenko