New Moon in Pisces - Protoform

Luna Nouă în Pești – Protoforma

Luna Nouă în Pești scutură ultimele cojoace ale iernii și precede începutul astronomic și astrologic al primăverii, echinocțiul de pe 20 martie. Apele mlăștinoase și tulburi ale Peștilor fertilizează semințele anului solar și hrănesc noi posibilități, dorințe și ambiții. Precum haosul primordial, acel amestec originar de protoforme, Luna Nouă în Pești converge către viață și manifestările ei și ne pune la dispoziție diverse instrumente pentru a rafina produsele imaginației, intuiției și sufletului.

Luna Nouă în Pești în conjuncție cu Venus în exaltare face să ne fie ușor să observăm și să apreciem bunul gust, creativitatea și frumosul. Sensibilitatea artistică și extrasenzorială a Peștilor este amplificată de atingerea delicată și fermecătoare a zeiței Venus, personificare a impulsului erotic și creator al speciei.
Așa cum pentru omul tradițional esteticul și utilul sunt două fețe ale aceleiași monede, pentru omul modern, pierdut în miriadele de oglinzi care îi arată doar partea superficială a lumii, este necesar să găsească un raport de echilibru între tendința pronunțat hedonistă și energia tămăduitoare.

Jupiter în Vărsător, guvernatorul Lunii Noi în Pești, conjunct cu Mercur, ne deschide apetitul către domenii și subiecte care ies din zona de confort intelectual și cultural în care singurele provocări sunt cele ale minții noastre. Originalitatea constă în capacitatea de a reinterpreta vizual, noțional sau spiritual tezaurul de cunoștințe adunate, sedimentate și folosite de generațiile anterioare.

Marte în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător contribuie semnificativ la cristalizarea viziunii care ne însuflețește și ne scoate din blocajul generat de uriașa forță fixă a semnului de aer supraaglomerat în ultimele săptămâni. Opțiunile devin certitudini și îndoielile se risipesc precum nălucile la venirea zorilor, lăsând loc unei imagini clare și bine definite a viitorului. Amestecul dintre vechi și modern, uitat și nou, disprețuit și valoros, zămislește perle ale căror efecte multidimensionale se vor simți și vedea în timp.

Marte în Gemeni în careu cu Mercur în Vărsător produce agitație și nervozitate, iar frustrările generează tentative repetate de găsire a formulei corecte care să satisfacă cerințele și exigențele. Rezistența care se activează de fiecare dată când suntem pe punctul de a depăși o etapă sau un prag este exact indiciul pe care îl căutăm pentru a ne confirma și a ne convinge de justețea acțiunilor și deciziilor noastre.
Ceramică de Ionela Mihuleac