Luna Nouă în Pești – Oceanul lăuntric

Luna Nouă în Pești (23 februarie h17:31) retrage talazurile inconștientului și permite astfel unui ideal, unei dorințe ascunse sau de demult să ia contact cu conștiința. Energia spirituală a semnului de apă se convertește intr-un scop artistic, romantic sau caritabil ce ne pune în legătura cu o parte exprimată deloc sau insuficient a creativității, sensibilității și generozității noastre.

Conjuncția Lunii Noi cu Mercur rx în Pești activează mintea asociativă care în loc de rațiune și logică folosește simbolurile și metaforele. Visele de zi și cele de noapte conțin mesaje și sfaturi criptate în cel mai natural și mai de neînțeles limbaj pentru omul modern, cel al sufletului. Mutabilitatea celor 3 planete implicate (Soare, Lună, Mercur) sugerează posibilitatea de transformare profundă a unui mod de gândire bazat pe frică, superstiție și cosmetizare, mecanisme de apărare pe cât de eficiente, pe atât de confuze.

Sextilul Lunii Noi cu Marte în Capricorn ajută la stabilizarea emoțională și mentală a viziunii personale, simțul datoriei și al responsabilității primând în fața plăcerii de a procrastina pe termen indefinit. Acțiunile calculate, riscurile minime și precauția întăresc simțul realității care deja ne spune că ceea ce se conturează în această perioadă va avea nevoie de răbdare și de efort. Proiectele, direcțiile și aspirațiile izvorâte din iubire, înțelepciune și inspirație divină vor fi cele care vor trece testele timpului, autenticității și importanței.

Jupiter în Capricorn, guvernatorul Lunii Noi, face un careu exact cu Venus în Berbec, aducându-ne aminte, ca acum 12 ani, că visele se muncesc, nu se îndeplinesc. Graba, trufia și ușurința cu care trecem peste anumite lecții de viață menite să ne deschidă ochii și să ne facă atenți la comportamentul nostru social vor fi cât de curând taxate de către Saturn în Capricorn care o va învăța pe înfumurata Venus ce înseamnă bunele maniere, seriozitatea și integritatea.

Dimineața zilei de 26 februarie găzduiește conjuncția perfectă între Soare și Mercur, moment de mare claritate mentală, revelații și efervescență onirică. Un adevăr limpede ca lumina soarelui va străpunge adâncimea fără de sfârșit a întunericului materiei, extrăgând o perlă din nămolul oceanului lăuntric și eliberându-ne de golemul fabricat din părțile ciopârțite ale inimii noastre.

Tablou de Bernardino Fungai, 1512