New Moon in Leo - Sol Invictus

Luna Nouă în Leu – Sol Invictus

Luna Nouă în Leu este o gură de aer proaspăt și o nouă bătaie a inimii individuale și colective care semnalează o schimbare majoră de vibrație, de la greutatea și întunecimea saturniene la lumina și bucuria de a trăi solare. Trecerea de la Soarele Negru (Saturn) la cel Galben (Sol Invictus) este și binevenită și necesară în contextul multiplelor pierderi materiale, emoționale și umane din ultimele luni, făcând din această Lună Nouă prilejul cel mai potrivit pentru a ne bucura de căldura și claritatea marei conștiințe cosmice, Soarele.

Soarele în Leu, protagonistul și guvernatorul Lunii Noi, exprimă neîngrădit spiritul individual al fiecărei ființe a cărei sămânță a fost încălzită de razele tandre și grijulii ale afectelor zămislite în athanorul fizic. Noua existență, născută din suferință și durere, botezată și purificată de spiritul lunar matern, este gata să iasă în lume și să își ocupe locul binemeritat în centrul micro și macrocosmosului. Încrederea în sine, acest sentiment rar și prețios provenit din autocunoaștere și întărit de divin, ne ajută să ieșim pentru totdeauna din matca mlăștinoasă a relațiilor toxice și predestinate de către marele zeu al trecutului și al destinului implacabil, Saturn.

Opoziția între Mercur rx în Rac și Saturn rx în Capricorn pune ultima parafă pe actul inițial al unui lung proces de recuperare și vindecare emoțională ce a culminat în iulie cu o serie de evenimente a căror tragism și radicalitate indică sfârșitul unui ciclu de aproximativ 30 de ani. Nelămuririle, neînțelegerile și confuzia creată de reacții emoționale nepotrivite circumstanțelor, de cuvinte grele adresate în mod iresponsabil și de concluzii trase în mod voit anapoda își găsesc în următoarea perioadă înțelesul ascuns și ne eliberează de poveri precum vina și datoria morală.

Cele 4 planete în Leu – Soarele, Luna, Venus și Marte – în trigon cu Jupiter rx în Săgetător dau sensul și direcția energiei eliberate din strânsoarea sufocantă a legăturilor osânditoare ce își au rădăcinile bine înfipte în lunga istorie personală și transgenerațională. Fiecare zâmbet, fiecare îmbrățișare, fiecare gând luminat au greutatea lor măsurată în aur alchimic, pur și nestricăcios, ale cărui raze puternice preschimbă omul interior originar, Adam cel căzut, în creatură superioară, umană și celestă, care unește pentru eternitate ceea “ce este dedesubt cu ce este deasupra și ce este deasupra cu ce este dedesubt, pentru a împlini miracolul unui singur lucru.” (Corpus Hermeticum)

Sol Invictus de Jake Baddeley, 2007