Luna Nouă în Leu – Bumerangul

Luna Nouă în Leu (28 iulie 2022 h20:54) instituie o nouă ordine în care nevoile individuale, particularitățile și caracterul fundamental al ființei strălucesc în lumina noului început. Rușinea, vinovăția și teama de respingere se evaporă când înțelegem că cel mai simplu mod de a fi este cel personal, natural, care se potrivește firesc cu cine suntem și ce exprimăm.

Luna Nouă în Leu în trigon cu Jupiter în Berbec propune un salt major, o reconfigurare amplă a cadrului în care imaginea despre noi a construit în mod artificial nevoi, dorințe și credințe pe măsura fricilor, blocajelor și lașității noastre. Oportunitatea de a ieși din zona de confort și a păși siguri și încrezători pe un nou drum atrage după sine o serie de probe cu caracter înițiatic, menite să consolideze noua noastră integritate și să schimbe un cod moral perimat.

Jupiter în Berbec în careu cu Venus în Rac obligă la o punere în act plină de grație și de bun-simț, fiecare având grijă să nu jignească, supere sau inoportuneze pe celălalt. Retrogradarea lui Jupiter la câteva ore după Luna Nouă în Leu arată disconfortul sau refuzul de a accepta o filosofie de viață nouă sau diferită, însă și necesitatea de a ne acorda timp pentru a desface, analiza și integra noile concepte.

Tripla conjuncție Marte-Uranus-Nodul Nord în Taur disturbă un status quo al cărui termen de expirare a trecut deja, însă pe care îl menținem artificial în viață. Factorul disturbator, intens și brutal, răstoarnă o lume a aparențelor, iluziilor și devianțelor generatoare de universuri false, de dependențe și vicii, de un auto-control care ne costă existența însăși. Trezirea la o realitate profundă și de netăgăduit devine o misiune a cărei miză este viitorul și locul nostru în el.

Mercur în Leu în opoziție cu Saturn rx în Vărsător reflectă diada vanitate intelectuală – cunoaștere autentică, iar de poziția noastră înăuntrul acestei dinamici depinde trecerea de la o identificare rigidă cu opiniile la spațierea intelectuală indispensabilă maturizării și la secvențierea fluxului mental. Polemica pe marginea unor teme din trecut, a unor evenimente deja întâmplate sau a unor declarații de mult uitate poate să separe și mai mult fragmentele unei unități deja fragile, sau să invite la auto-reflecție și obiectivitate.

Careul în T dintre Marte-Uranus-Nodul Nord în Taur, Mercur în Leu și Saturn rx în Vărsător acționează ca un bumerang care pe drumul de întoarcere secționează violent ego-ul, rezistența, încăpățânarea și inflația cu care sperăm să depășim momentul critic și să ne întoarcem în bula familiară. În timp ne vom aduce aminte de acest eveniment ca de un nod major al existenței personale ale cărui consecințe le vom descifra în lunile și anii următori.

Solaris de Mihail Brunea