Luna Nouă în Vărsător – Matricea minții

Luna Nouă în Vărsător (21 ianuarie 2023 h22:53) extinde liniile de gândire întrerupte în timp de traume, percepții distorsionate și neîncredere, făcând posibile noi realități și noi opțiuni. Conflictele psihice care aruncau umbre și îndoieli asupra unui plan de viață sau posibilități sunt mediate de o conștiință mai amplă și mai unificatoare, ghidată de un set de reguli precise și solide. Matricea minții, ale cărei forme creează existența însăși, se resetează conform unui algoritm original și inovator.

Luna Nouă în Vărsător în conjuncție cu Pluto în Capricorn lasă în urmă ordinea veche, instituită pe legea talionului și a puterii patriarhale, și vestește apariția unei noi paradigme socio-culturale. La nivel intrapsihic o structură rigidă și punitivă se clatină sub loviturile precise și repetitive ale eului care vrea să se elibereze definitiv de sub tirania haotică a sistemului defensiv, iar la nivel relațional se impune o nouă conduită bazată pe nevoi și dorințe actuale.

Luna Nouă în Vărsător în trigon cu Marte în Gemeni comunică într-un mod natural și fluid, oferind puncte de vedere complexe și tratând subiecte neobișnuite sau puțin discutate din cauza materialului sensibil sau a tabuismului cu care sunt înconjurate. Unghiurile diferite de analiză și reflectare invită interlocutorii la un festin intelectual presărat cu curiozități și asezonat cu opinii susținute fie de experiența personală, fie de o documentare serioasă.

Luna Nouă în Vărsător în sextil cu Jupiter în Berbec înflăcărează spiritele rebele și le dă ocazia să își facă cunoscute ideile nonconformiste și atipice. Curajul de a fi cine ești este răsplătit într-un mediu care onorează și susține îndrăzneala, pionieratul și avangardismul, chiar dacă uneori teama, dezinteresul sau docilitatea par a zădărnici eforturile. Un proiect mai vechi își găsește locul în contextul prezent sau este reanimat printr-o colaborare sau decizie nouă.

Saturn în Vărsător, guvernatorul Lunii Noi, face o conjuncție cu Venus în Vărsător și pune parafa oficială pe acele relații care au șanse să dureze în timp și care se pot sprijini pe baze realiste. Valorile personale și viziunea asupra viitorului sunt terenul pe care se discută, se negociază, se dispută sau se desfac legăturile amoroase sau profesionale. Fiecare abatere sau încercare de a trata cu dispreț ori nerespectuos pe celălalt se va solda cu o consecință rapidă și finală.

Mercur în Capricorn în careu cu Jupiter în Berbec ne învață cum să selectăm informațiile importante și cum să filtrăm zgomotul care deviază atenția de la esențial către superficial, de la central către periferic. Tendința de a comunica cât mai mult poate zădărnici eficiența și acoperi conceptele principale pe care le folosim ca argumente în demonstrația noastră. Riscul de a lua personal observațiile sau criticile pe care le primim este ridicat dacă nu reușim să ne dezidentificăm de poziția de atotcunoscător.

Marte în Gemeni în sextil cu Jupiter în Berbec trezește energia vitală a cărei direcție a fost ambiguă până de curând. Imaginând orizonturi neexplorate și filosofii de viață nemaitrăite, fecundăm germenii unei lumi primenite de un sentiment puternic de speranță și optimism. Disciplina mentală pe care o vedem cel mai bine în alegerile sigure și firești ajută la consolidarea acestui nou capitol și la dezvoltarea și emanciparea personală și colectivă.

Artă de Zoița Nicoleta Panciu