Scorpio New Moon - Dark Path - elisdurica.com

Luna Nouă în Scorpion – Calea întunecată

Luna Nouă în Scorpion (25 octombrie 2022 h13:48) dă la o parte straturile de superficialitate și frivolitate care au îmbrăcat frumos imaginea despre noi și despre relațiile noastre, plonjând cu capul înainte în apele adânci și otrăvitoare ale traumei personale și colective. Iluminând calea întunecată către profunzimile sufletului, Luna Nouă în Scorpion testează în mod deschis și radical loialitatea, sinceritatea și verticalitatea caracterelor.

Luna Nouă în Scorpion conjunctă cu Venus expune în mod curajos și surprinzător trăiri complexe și dificil de acceptat pentru cei care caută doar plăcerile ușoare și rezolvările rapide, invitând la a cunoaște o realitate interioară misterioasă și profundă. Ranchiuna, gelozia, invidia și acapararea pot fi văzute și înțelese dintr-o perspectivă subiectivă care pedepsește și blamează sau dintr-o perspectivă compătimitoare care să dea șansa unei transformări autentice.

Luna Nouă în Scorpion conjunctă cu Mercur în Balanță poate să înceapă conversații și să transmită informații extrem de sensibile și dureroase într-un mod diplomat și precaut, pentru a nu provoca o explozie afectivă care fie îndepărtează, fie distruge potențialul. Pătrunderea pe tărâmul ascuns al celuilalt este o adevărată operă de maestru, orice intenție dubioasă sau cuvânt stimulator putând declanșa o reacție violentă și un război nuclear.

Luna Nouă în Scorpion în trigon cu Marte in Gemeni, guvernatorul ei, pune accentul pe dubla modalitate, pe dublul sens sau pe două persoane între care o alegere se impune. Confuzia însă va începe pe 30 octombrie, când Marte va retrograda, și va face foarte complicată luarea unei hotărâri. Discuțiile sunt terenul pe care acest subcapitol se va contura și se va introduce ulterior în marea carte a vieții, la categoria lecție și/sau relație. Eschiva mentală, arma preferată a lui Marte în Gemeni, nu va reuși să ne scoată basma curată și nici să păcălească atenția concentrată și spiritul de observație fin al celuilalt.

Trigonul dintre Mercur în Balanță, Marte în Gemeni și Saturn în Vărsător consfințește ceea ce spunem și este piatra de temelie pentru cei care vor să fie luați în serios și tratați ca atare. Jocurile de cuvinte, neasumarea și manipularea verbală nu sunt tolerate în acest context sensibil și cu un mare potențial, exploziv sau constructiv. Testele pe care le-am fentat prin diferite mijloace așteaptă în continuare să fie trecute, însă condițiile nu mai sunt influențate de preferințele personale, ci de cele ale psihicului vigilent.

Jupiter rx în Berbec în careu cu Marte în Gemeni evidențiază metodele necinstite de a obține ce ne dorim, de a ne impune voința și de a prelua controlul. Principiile morale și etice sunt înlocuite de o mentalitate de cuceritor pentru care consecințele acțiunilor fac parte din peisajul războiului, iar posibilitatea de a evita sau a-și îmblânzi firea provoacă panică, neliniște și teamă de ridicol. În curând Jupiter va reintra în Pești și va examina cu blândețe acele trăsături de caracter care ne împing să fim ambivalenți, indeciși și imaturi, oferindu-ne soluțiile cele mai înțelepte.

Artă de Eli Salamon