Luna Nouă în Săgetător – Împlinirea potențialului

Luna Nouă în Săgetător (24 noiembrie 2022 h00:57) oferă prilejul unei expansiuni fără precedent în plan spiritual, psihologic sau profesional, cu condiția depășirii unei temeri profunde. A spune nu unei oportunități majore înseamnă a refuza schimbarea necesară pentru evoluție și a rămâne prizonierul unor ideații de grandoare care hrănesc narcisismul și slăbesc priza la realitate, de aici rezultând confuzie, nesiguranță și instabilitate.

Luna Nouă în Săgetător în trigon cu Jupiter rx în Pești, guvernatorul ei, lasă în urmă amintirile dureroase și mutilante și deschide noi secvențe terapeutice pentru cei aflați într-un proces de căutare interioară. Răsplata pentru curajul de a asuma o funcție, o poziție, o convingere sau un principiu este peste măsura așteptărilor, Jupiter ieșind din retrogradare la 6 minute după Luna Nouă și amplificând trăirile și impactul deciziilor noastre.

Conjuncția Mercur – Venus în Săgetător face ca mesajul nostru să ajungă mai departe decât ne-am fi închipuit, atingând nu doar imaginația, ci și inimile oamenilor. Înțelepciunea, cunoașterea și perspectiva largă sunt chei cu care se pot descătușa mințile înrobite de ignoranță, superficialitate și habotnicie. iar cuvintele au puterea de a stârni adevărate focuri care fie purifică, fie pârjolesc.

Cvadrupla conjuncție -Lună, Soare, Venus, Mercur- în Săgetător instituie o nouă eră și marchează sfârșitul unui ciclu început acum 12 ani, consfințind acele interese, activități și pasiuni care au trecut testul timpului și s-au grefat atât pe personalitatea noastră, cât și pe stilul de viață. Energia fizică și psihică care a fost blocată în anumite simptome și îndoieli este eliberată în direcții și scopuri noi, conforme cu actualul plan de viață și cu cine am devenit.

Jupiter aproape direct în Pești în careu cu Marte rx în Gemeni unifică tendințele contradictorii și plasează compasiunea și dreapta judecată înaintea voinței scindate a egoului fragil și imatur. Zicala “cine fuge după doi iepuri nu prinde niciunul” se potrivește acestui context astral și avertizează asupra eșecului de a merge în paralel cu două variante, în realitate nici una suficient de bună.

Marte rx în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător aplică regula de 3 simplă la necunoscutele existențiale, ajungând la rezultatul corect prin diferite raționamente. Obligațiile se cer respectate și luate în serios, iar argumentele subțiri, ieșirile de urgență și exprimarea ambiguă care ne foloseau drept apărări și subterfugii cad în fața cerințelor și exigențelor vieții. Voința pusă în slujba unui principiu superior și ordonator este garantul succesului și formula împlinirii potențialului.

Morgana de Angela Szabo