Luna Nouă în Pești – Năvodul

Luna Nouă în Pești (20 februarie 2023 h09:05) vestește discret un nou capitol saturnian ce va să înceapă peste două săptămâni, pe 7 martie 2023, și care va dura până pe 14 februarie 2026. Modelând subtil noua paradigmă, înlocuind rațiunea și spiritul cu intuiția și sensibilitatea, Luna Nouă în Pești prinde în năvodul ei imagini primordiale, fantasme arhaice și experiențe transcendente.

Luna Nouă în Pești în conjuncție cu Saturn în Vărsător filtrează șuvoiul de unde psihice care amenință să înghită ființa, lăsând-o fără apărare în fața propriei-i profunzimi. Roca intelectului și principiul realității stăvilesc pericolul, făcând ca trăirile să poată fi analizate, interpretate și integrate cu o mai mare încredere in propriile resurse. Maturitatea și disciplina gândirii ușurează munca anevoioasă a trierii și utilizării resurselor pe care le (re)descoperim.

Jupiter în Berbec, guvernatorul Lunii Noi în Pești, în conjuncție cu Venus aflată la ultimul grad în Pești, stabilește o nouă direcție, conduită sau filosofie de viață și împuternicește prin curaj și determinare. Căile de acțiune sunt alese nu doar în funcție de scopurile proprii, ci și de urmările pe care acestea le vor avea. A lua în considerare relațiile și persoanele importante pentru noi într-un moment critic este o dovadă de afecțiune, respect și compasiune.

Jupiter în Berbec în sextil cu Mercur în Vărsător deschide un dialog între gândire și credință, între știință și religie, între dovezi și convingeri. Ceea ce poate fi explicat nu reprezintă proba definitivă a cunoașterii, iar ceea ce este credibil nu este nepărat conform cu realitatea consensuală. A convinge pe celălalt de un “adevăr” personal este uneori o demonstrație de dubii și confuzii bine mascate printre argumentele bine formulate.

Mercur în Vărsător în trigon cu Marte în Gemeni aerează atmosfera ușor îmbâcsită de diferitele puncte de vedere a căror slăbiciune rezidă fie în superficialitate, fie în dezinteres. Surpriza ar putea veni din partea cuiva care are nu doar o pregătire solidă, ci și o inteligență peste medie cu care își poate susține opiniile și care îi permit să repereze cu ușurință impostorii și fanfaronii.
Artă de Georgescu Gabriela